Македония не е северна, горна или долна. Македония е една

...
Македония не е северна, горна или долна. Македония е една
Коментари Харесай

Джамбазки: Македония е втора българска държава на Балканите

Македония не е северна, горна или долна. Македония е една и тя е братска, втора българска страна на Балканите. С такава позиция излиза българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки във връзка новината, че Съветът по общи въпроси на Европейски Съюз през вчерашния ден даде зелена светлина за разкриване на договарянията за присъединение на Македония и Албания към Европейски Съюз.

Процесът би трябвало да протече обаче под изискването, че Договорът за добросъседство би трябвало да се съблюдава и да не се вършат никакви опити за изкривяване и злоупотреби с общата ни история, акцентира Джамбазки.
В своята позиция евродепутатът приканва също по този начин тези, които предостатъчно потриват ръце, че е пристигнал моментът да се направи проверка на Европейски Съюз, да не бързат с изводите.

Според Джамбазки след години на застой, Албания и Македония бяха оценени и подкрепени. Това е от изключително значимо значение, като се вземе поради шамара, който им беше нанесен през есента от другояче представящия се като проевропейски надъхан френски президент Еманюел Макрон. Добрата вест е, че най-накрая тези две другарски, а в тази ситуация с Македония и приятелски страни, поемат по веднъж, който неизбежно ще докара до доближаване и разцвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР