Македония издаде международна заповед за арест на бившия премиер Никола

...
Македония издаде международна заповед за арест на бившия премиер Никола
Коментари Харесай

Груевски е отседнал във вилата на унгарския премиер Орбан

Македония издаде интернационална заповед за арест на някогашния министър председател Никола Груевски. Той изиска политическо леговище в Унгария пред алтернативата да влезе в пандиза за две години по дело за доставка на първокласен държавен Мерцедес, оповестява Българска национална телевизия. Лидерът на " Алианса за албанците " Зиядин Села изиска оставка на премиера Заев, служебно държавно управление и търсене на отговорност по случая Груевски.

Никола Груевски е във вила на унгарския министър председател Виктор Орбан, а нощес е останал в столичния хотел " Коринтия ", твърди македонска телевизия. Вътрешният министър Оливер Спасовски заяви, че брачната половинка на беглеца Боркица и майка му Надежда се намират в Македония. Според Спасовски, Груевски не е напуснал страната по въздух, минал е границата нелегално.

Скопи прикани Унгария да откаже леговище, само че означи, че изгонване е невъзмогно до момента в който трае процедурата по разглеждане на молбата. Премиерът Заев отхвърли обвиняванията към държавното управление.

По искане на Специалната македонска прокуратура тази нощ са били арестувани за 30 дни някогашният министър на превоза Миле Янакиески и някогашния общоприет секретар на кабинета Груевски Кирил Божиновски. Те са обвинени по редица каузи, само че до момента са били на независимост тъй като са спазвали наложените им ограничения.

Председателят на македонския парламент Талат Джафери свика координационна среща със заместниците си и водачите на парламентарни групи по депутатския статут на Груевски. След шестмесечно безпричинно неявяване Събранието може да го лиши от мандат, а заплатата му ще се понижава с пет на 100 за всеки три пропуснати съвещания

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР