Македония и България имат една алтернатива и това е насърчаването

...
Македония и България имат една алтернатива и това е насърчаването
Коментари Харесай

П. Богоески: Политици от миналото искат да прекършат клона на общото бъдеще на България и Македония

Македония и България имат една опция и това е насърчаването на взаимните връзки. Развитие на партньорство и другарство. В това сме обвързани още от предишното, то е належащо в сегашното и единствено такава вероятност е допустима в бъдеще.

България има историческа роля и отговорност да подкрепя директно Македония по пътя й към НАТО и Европейски Съюз. В това отношение последните събития нямат значение и не съставляват връщане към старите проблеми.

Договорът за добросъседство сътвори някои предпоставки за започване на нова епоха на положителни взаимоотношения, само че враговете на евроатлантическа Македония се пробват да подкопаят тези позитивни процеси. В този смисъл основна роля играе директната интервенция на Русия в връзките сред македонската страна и черква и българската страна и черква. Започна се с това тъпо решение на синода на БПЦ да замрази връзките с МПЦ, под въздействие на същия център на властта. Днес сме очевидци, че политици от България, които са под източно въздействие, упорстват да основат проблем там, където го няма с една цел - да изпълнят задачата на своите повелители да попречат на Македония да влезе в НАТО посредством нарушение на добросъседските връзки сред двете страни.

Вместо да се практикува Договорът на дело, се връща реториката от предишното, която в никакъв случай не е донесла нищо положително - нито в Македония, нито в България.

Обръщам се към разсъдъка и към настройките на по-младото потомство македонци и българи, които желаят да живеят дружно, сплотени в границите на обединена Европа.

Нека политиците, които слугуват на стандартите от предишното да престанат с опитите си да прекършат клона на общото бъдеще на младото потомство. /БГНЕС

-----------------------------------------------------

Анализът е изработен за БГНЕС от заместник-генералния секретар на ВМРО-ДПМНЕ Петър Богоески
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР