Македония да се прекръсти на Пайония и така да се

...
Македония да се прекръсти на Пайония и така да се
Коментари Харесай

Greekreporter: Македония да се прекръсти на Пайония и си стискаме ръцете!

Македония да се прекръсти на Пайония и по този начин да се реши ней-после разногласието с името, предложи гръцката организация Greekreporter, представена от скопския Вечер.

Покрай смяната на името има и още някои условия, които да се изпълнят, с цел да може да заживеят двете страни в схващане. Според гръцкия портал, името Пайония е най-подходящо, така катоне съдържа нито териториални, нито културни искания, а племето пайони фактически е населявало тези географски ширини.

Пайоните населявали тези земи преди 2500 години. Те имат по-скоро гръцки корен, не славянски. Антична Пайония по едно време е била част от Македонското царство. Също като Йония, Сирия, Палестина, Египет и Месопотамия, добавя скопският уебсайт.

Те се загатват от Омир в Илиада, където се борят на страната на троянците. После са се сражавали против Филип, който ги покорява и със сина му Александър против персийците, изключително в борбата при Гавгамела.

Постепенно били асимилирани от гръцката цивилизация. Все още не се знае по какъв начин ще реагира властта в Скопия на едно такова предложение, в случай че бъде отправено публично.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР