Македония, България и Гърция имат готовност да бъдат двигателят за

...
Македония, България и Гърция имат готовност да бъдат двигателят за
Коментари Харесай

Заев: Над 75% от македонците искат членство в НАТО и ЕС

Македония, България и Гърция имат подготвеност да бъдат моторът за развиването на целия район в стопански проект. Това споделя македонският министър председател Зоран Заев в изявление за белградското издание " Политика ".
" Над 75 на 100 от македонските жители поддържат участието на страната ни в Европейски Съюз и НАТО. Това е наше право, което би трябвало да зачитаме и поддържаме. Това е демокрацията ", споделя още Зоран Заев.
" Ние дадохме образец с държанието си - в случай че има политическа воля, има решения за всеки открит въпрос. Вярвам, че договорите на Македония с България и Гърция ще бъдат мощна мотивация за разрешаването и на други открити двустранни въпроси в района. Стабилни Балкани значи постоянна Европа и постоянен свят”, акцентира македонският министър председател.
Според него това към този момент е ясно и на интернационалната общественост. “Силно имам вяра, че страните-членки на Европейски Съюз ще намерят сили да поддържат Македония след няколко дни и ние ще получим дата за започване на договаряния за присъединение, а по-късно ще получим и покана за пълноправно участие в НАТО и по този начин ще се превърнем в 30 член на Северноатлантическия пакт”, сподели македонският водач.
По мотив " предизвестието от страна на Русия ", че участието на Република Македония ще заплаши сигурността в района Зоран Заев споделя следното: “Икономическото, културното, както и това в региона на земеделието съдействие е на високо равнище. Очакваме това нещо да се развива и в бъдеще. Евроатлантическото бъдеще на Македония няма да наруши това съдействие, а в противен случай Русия ще получи една по-силна и по-стабилна Македония като сътрудник във всички области”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР