МакдоналдсВ стремежа си да се впише в новите тенденции да

...
МакдоналдсВ стремежа си да се впише в новите тенденции да
Коментари Харесай

Бързо или вкусно - "Макдоналдс" се оказа пред сложна дилема

МакдоналдсВ устрема си да се впише в новите трендове да се предлага прясна храна на клиентите, известната американска верига, показана по целия свят - " Макдоналдс ", е напът да ядоса постоянните си гости, написа " Ройтерс ".

В репортаж от Далас организацията споделя, че клиентите, които идват с колите си и си поръчват от най-новите бъргъри в менюто, са помолени да отидат на паркинга на заведението и там да чакат четири минути до момента в който е подготвена поръчката.

Пред организацията изнервени клиенти разясняват, че в случай че всякога ще се чака толкоз, повече няма да се върнат. Макар че четирите минути са били, с цел да получат преди малко опечено месо освен това не от замразена мостра.

Изборът сред по-добрия усет или по-краткото време за подготвяне е сериозен въпрос за мултинационалната компания, която се пробва да си върне клиентите, които са били извоювани от съперниците й. Особено поради обстоятелството, че 70% от приходите идват от поръчки, направени на гишетата, предопределени за клиенти с коли.

© Reuters
Според мениджърите на ресторанта предлаганият пилотно в някои заведения сандвич от прясно говеждо се подготвя единствено с минута по-дълго от истинския. И това се дължи на обстоятелството, че печенето стартира от момента на поръчката, а не преди този момент както е с другите сандвичи.

Въпреки това мениджмънтът на веригата да бързо хранене към момента счита за перспективно предлагането на свежа храна с цената на по-дълго обслужване. Бивши сътрудници на компанията обаче са скептични.

Част от самодейността на веригата е и това клиентите сами пъкъл могат да си избират парчето месо или соса.

© Reuters

Пускането на пресния сандвич, наименуван Quarter Pounder, е и опит на 60-годишната компания да спре спада в приходите си. Това е и отговор към конкуренцията от други сходни вериги като Wendy`s Co, Whataburger и In-N-Out. Тези вериги за пресни бургери са измежду най-големите съперници на " Макдоналдс " на полето на бързата храна.

Анализаторите чакат тази самодейност наред с премахването на изкуствените съставки от известни артикули като " Чикън макнагетс ", да усилят търсенето на по-проста, по-чиста и по-свежа храна.

От самата компания пък показват пред " Ройтерс ", че свежият вид на сандвича е повишил продажбите му от 20% на 50%, за което сигурно принос имат и рекламата му, както и предлаганите талони за отстъпка.

© Reuters

От графиката на " Ройтерс " се вижда, че " Макдоналдс " е по-бавна в обслужването на клиентите си водачи от всичките си съперници. Въпреки че тъкмо от тях се образуват 70% от приходите на веригата в Съединени американски щати.

Според данни, представени от списанието QSR, което е взело данните от основаната в Атланта изследователска организация SeeLevel HX, междинното време за обслужване на клиенти от " Макдоналдс " на гишетата за водачи през предходната година е било към 208 секунди при 169 секунди при водача в този сегмент Wendy`s. Същевременно по този индикатор по-добре се показват и Burger King, Dunkin` Donuts както и KFC.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР