Макдоналдсизгуби правата си върху търговската марка Биг Мак в ЕС

...
Макдоналдсизгуби правата си върху търговската марка Биг Мак в ЕС
Коментари Харесай

Макдоналдс изгуби битката за търговската марка Биг Мак в ЕС

Макдоналдсизгуби правата си върху комерсиалната марка " Биг Мак " в Европейски Съюз след юридическа борба против дребната ирландска верига за бързо хранене " Супермак ", предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. През март 2017 година ирландската компания изиска от Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност да приключи извънредното прилагане на термина " Биг Мак " от " Макдоналдс " Европейски Съюз.

Според службата " Макдоналдс " не е потвърдил действително потребление на оспорваната комерсиална марка като име на бургер или ресторант през петте години преди да бъде заведено делото. В резултат на това заявката за анулация е сполучливо и оспорваната комерсиална марка би трябвало изцяло да бъде анулирана, показва службата.

В изказване, получено нощес от " Франс прес ", " Супермак " упреква " Макдоналдс " в търговски тормоз, регистрирайки имена на марки, които просто складира като средства за реализиране на избрани цели против бъдещи съперници. Решението на службата разрешава на други компании с изключение на на " Макдоналдс " да употребяват името " Биг Мак " в Европейски Съюз, отбелязва " Ройтерс ".

" Макдоналдс " може да апелира. " Супермак " уточни, че в този момент може да разшири активността си във Англия и Европа. Компанията означи, че в никакъв случай не е имала артикул, наименуван " Биг Мак ", само че " Макдоналдс " е употребявал сходството в имената, с цел да блокира разрастването на ирландската верига. " Макдоналдс ", който продава на всички места по света бургерите си " Биг Мак ", показа като доказателства европейски уеб сайтове, както и постери, опаковки и писмени показания от представители на компанията, потвърждаващи продажбите на " Биг Мак " в Европа.

Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност съобщи, че са нужни други типове доказателства и че уебсайтовете и рекламните материали не дават такава поддръжка. В исторически проект " Макдоналдс " води много правосъдни борби в региона на комерсиалните марки и нормално не губи, сподели преподавателката по право в Университета на Кънектикът Уиладжийн Маклийн.

През 1993 година " Макдоналдс " завоюва правосъдно решение, с което не се позволява на ортодонт в Ню Йорк да продава услугите си под името " Макдентал ". През 2016 година американската верига провали напъните на сингапурска компания да записва " Маккофи " (Maccoffee) като марка в Европейски Съюз.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР