Макарони със сирена по американски стил - е как няма

...
Макарони със сирена по американски стил - е как няма
Коментари Харесай

Най-добрите американски макарони със сирена

Макарони със сирена по американски жанр - е по какъв начин няма да ги опитате

Необходими Продукти

● макарони - 500 г
● чедър - 250 г
● едам - 300 г или различен сходен кашкавал
● кашкавал - 200 г елементарен
● моцарела - 200 г настъргана
● крема сирене - 1 пакетче, към 125 г
● сметана - 1 л за готвене
● сол - 2 ч.л.
● бял пипер - 2 ч.л.
● червен пипер - 2 ч.л.
● чесън - 2 ч.л. на прахуляк
● лук - 2 ч.л. на прахуляк
● масло - 8 с.л., или маргарин
● чесън - 6 скилидки
● лук - 1 глава
● брашно - 3 с.л.

Начин на подготвяне

Грамажът за другите типове сирена може да се промени съгласно усета Ви, само че значимото за рецептата е общо кашкавалът от 4-те типа да е към 700 грама с в допълнение най-малко 150 - 200 грама за поръсване в тавата.

Чесънът се наситнява, а лукът се нарязва на дребно.

Слага се вода да заври за макароните. През това време се настъргват 3-те типа кашкавал - Чедър, Едам и елементарен кашкавал. Разбира се, в случай че моцарелата не е купена авансово настъргана, се настъргва и тя настрана.

Когато водата заври, се налива капка олио и се подсолява. Изсипват се макароните и се разбърква.

В друга тенджера се налива сметаната, към която се прибавя крема сиренето и подправките. Оставя се да се разтопи сиренето и се разбърква, да се смесят добре. Не би трябвало да завира и да стои дълго на котлона, а единствено да се затопли.

Когато макароните се сварят, се резервира ½ чаша от водата, а останалата се излива и макароните се изплакват леко със студена вода.

В същата тенджера се разтапя маслото, към което по-късно се прибавят лукът и чесънът и се запържват за няколко минути. След това се изсипва и брашното при безредие. Налива се сместа със сметаната и крема сиренето, която би трябвало към момента да е топла, и заделената вода от макароните.

Разбърква се добре да стане еднороден сос. От настъргания кашкавал се заделя към 200 г (по предпочитание от 1 или повече от употребяваните видове), а останалото количество се изсипва в тенджерата. Разбърква се, до момента в който се разтопи всичко и стане хомогенна кремава примес.

Към готовия сос се прибавят заделените макарони. Разбърква се, да се разпредели всичко отмерено, и се смъква от котлона.

В тавата се разпределя половината от макароните, поръсва се ⅓ от заделения кашкавал, следва другата половина от макароните и най-после от горната страна се поръсва останалият кашкавал.

Слага се да се запече в авансово загрята фурна на 175 - 180 °C към 10-20 минути до постигане на стремежи тен.

Когато е сочните макарони на фурна са подготвени и се извадят от фурната, първо, сосът е към момента по-течен, само че се сгъстява, откакто поизстине леко.

Да ви е вкусно с тези най-хубави американски макарони със сирена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР