Макар юридически Хонконг да е част от Китай, бившата английска

...
Макар юридически Хонконг да е част от Китай, бившата английска
Коментари Харесай

Не ги пропускайте: 8 места, които си струва да посетите в Хонконг

Макар юридически Хонконг да е част от Китай, някогашната британска колония има свои лични закони. В страната работят права и свободи, които са свойствени на демократична страна.

Хонконг, колкото и да е необичайно, може да се трансформира в прелестно място за вашата отмора. Блестящ и гръмък, гладът предлага превъзходна храна, музеи, пейзажи...

Коктейлна точка: Сева (Sevva)

Това е моден ресторант, ситуиран на 25-ия етаж на Prince`s Building. На покривана хотела се открива панорама към знакови небостъргачи в Хонконг. Клиентите на заведението всекидневно са примес от хипстери, модели и млади банкери.



Най-добрият нов тресторан: Qi–Nine Dragons

Той бе открит в края на предходната година на най-горния етаж на нова комерсиална постройка. Получи рекомендация от управлението на Michelin.



Нови региони: регион Шеунг Ван (Sheung Wan district)

Ако обичате да се разхождате из забавни места, предлагаме този регион. Ще откриете уютни дребни кафенета, основани от млади бизнесмени, а също по този начин и дребни магазинчета.



Пелмени: Дин Тай Фанг (Din Tai Fung)

Когато локалните приказват за пелмени, те описват съответно за ресторант Din Tai Fung. Той е профилиран в xiao long bao (варени пелмени).



Музей: Музей на наследството на Хонконг (Hong Kong Heritage Museum)

В галериите на музея са показани сбирки от бронзови статуи на династия Шанг, костюми от Кантонската опера, ръкописи на авторитетния романист Цзин Юн и така нататък



Пазаруване: Пазар Джейд (Jade Market)

За да добиете визия какво съставлява локалното извършване на покупки, отидете на този пазар. Там ви чакат разнообразни бутици, които продават нефритени и полускъпоценни произведения от камък, перли и други

На пристанището: Аква Луна (Aqua Luna)



Aqua Luna – това е същинска китайска лодка, на която ще ви бъдат препоръчани леки закуски. Не се колебайте и се отправете на круиз.

Местна загадка: Саи Кунг (Sai Kung)

За да си прекарате в действителност добре в града, следвайте локалните поданици на пазара за морски блага на брега на морето в Саи Кунг. Там всекидневно се предлага прясна храна.



Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР