Макар все още да остава загадка как точно мистериозният метален

...
Макар все още да остава загадка как точно мистериозният метален
Коментари Харесай

Мистерията е разкрита: Как се изпари металният монолит от пустинята? СНИМКИ

Макар към момента да остава мистерия по какъв начин тъкмо мистериозният железен монолит се появи в пустинята в американския щат Юта, за скорошното му изгубване има пояснение и то няма нищо общо с извънземните, предават международните информационни агевции.

От щатското Бюро по ръководство на земите оповестиха, че са получили "достоверни показания ", че обектът е отхвърлен "от незнайна трета страна ", като самите те нямат "пръст " в тази работа.

Изображения, появили се в нета, демонстрират по какъв начин четирима мъже, под прикритието на нощта, се заемат в петък да демонтират причудливата конструкция, която породи световен интерес и подхрани всевъзможни догадки за произхода й.

Фотографът Рос Бърнардс, който се е намирал на мястото, разказва в Instagram сцената, на която е станал очевидец. Описанието му е подкрепено от фотоси, на които се виждат четирима мъже. Те се появяват под прикритието на нощта, смъкват металния монолит с височина над 3,5 метра и го демонтират, преди да го натоварят в количка и да се насочат в незнайна посока.



"Един от тях се обърна и сподели: Не оставяйте никакви следи. Часът беше 20:48 ", написа Бърнардс.

След обявата на фотографа 34-годишен последовател на рисковите спортове на име Анди Луис е написал: "Ние свалихме монолита от Юта ", без обаче да дава спомагателни пояснения.

Припомняме ви, че блестящият монолит беше открит в средата на ноември от локални природозащитни чиновници, които прелитали над региона с хеликоптер, с цел да броят диви овни.

Новината за находката бързо се популяризира в интернет. Много консуматори откриха прилики с причудливите извънземни монолити във кино лентата "2001: Космическа авантюра " на Стенли Кубрик.

Въпреки че управляващите отхвърлиха да разкрият местоположението на монолита, с цел да не притеглят орди любопитни хора, някои от участниците в последвало онлайн съревнование за установяване на местоположението му въз основа на близките геоложки обединения съумяха да го локализират.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР