Макар все още да не е възстановен от контузията си

...
Макар все още да не е възстановен от контузията си
Коментари Харесай

Циципас: Играх контузен в Индиън Уелс заради правилата на ATP


Макар към момента да не е възобновен от травмата си в рамото, Стефанос Циципас доближи до осминафиналите в Маями след победа над Кристиан Гарин. Гръцкият тенисист бе усложнен, само че все пак се подреди измежду най-хубавите 16 в шампионата за четвърти път. След мача вторият подложен разяснява кои съгласно него са били основните моменти в дуела и съобщи, че в Индиън Уелс е играл контузен поради разпоредбите на ATP, които съгласно него принуждават играчите да не пропущат Мастърс шампионати даже в случай че страдат от контузии.

„ Чувствам се доста по-добре, в сравнение с в Индиън Уелс. За благополучие, положението ми се усъвършенства и чувствам все по-малко болежка. На прав път съм и се надявам нещата да продължат да се развиват по този метод. Моментът е сложен, само че ще отмине. Правя всичко по силите си, с цел да бъда на 100 % “ – сподели Циципас пред Tennis Channel.

„ Стараех се да се боря до последно. Не беше елементарно, защото изискванията тук са изцяло разнообразни от тези в Индиън Уелс. Напоследък не играх доста и това ми донесе компликации против Гарин. Мачът против Томпсън в Калифорния бе много дълъг, само че, както споделих, като цяло изоставам с игровата процедура, защото травмата в рамото ограничи съществено опциите ми. Сега обаче съм благополучен, че излязох на корта и демонстрирах по-различно лице. Най-после съумях да разпространявам няколко бекхенда и като цяло съм удовлетворен от равнището, което демонстрирах. Сервисът ми беше добър и това ми оказа помощ да печеля много бързи точки. Не мисля, че в мача имаше доста дълги разигравания. Тактическият ми проект беше да се пробвам да завършвам разиграванията допустимо най-бързо и се веселя, че се получи “ – добави международният №3.

Циципас разкри за какво е бил заставен да играе контузен в Индиън Уелс, въпреки че още на първата си конференция преди шампионата в Калифорния съобщи, че не чака да стигне надалеч в първите две Мастърс съревнования за сезона.

„ Причината да играя в Индиън Уелс беше предписание на ATP, съгласно което в случай че не играеш в Мастърс шампионат, биваш глобен. Вземат най-хубавия ти ATP 1000 резултат от предходния сезон и не можеш да добавиш точки към него. Ако се замислите, това е в действителност неприятно. Нямаше по какъв начин да се откажа, трябваше да играя. Освен наказването, което загатнах, има и санкции, което е много дразнещо. Това бе една от аргументите да играя в Индиън Уелс. Друга са почитателите, защото в действителност ми харесва атмосферата там. Сега се пробвам да не мисля за това, въпреки че съгласно мен ATP би трябвало да преразгледа тези правила. Ще бъде хубаво ръководителите на Тура да седнат на една маса с играчите и да се измисли нещо по-логично. Не мисля, че те желаят тенисистите да играят контузени, защото това вреди на равнището на шампионатите “ – разяснява двукратният Мастърс първенец.

Роденият в Атина тенисист показа и упованията си за днешния осминафинален конфликт с Карен Хачанов, против който досега няма загуба в шест мача. Двубоят е трети в програмата на Grandstand и ще стартира не преди 21:30 ч.

„ Днешният мач бе доказателство за това, че съм кадърен да намирам решения в сложни обстановки. Не бях на върха на опциите си и не се усещах по най-хубавия метод, само че от време на време би трябвало да побеждаваш грозно и в този момент направих тъкмо това. Не пробвах нищо атрактивно, просто се борих за всяка топка, непрекъснато полагах старания и търсех „ микро-решения “ по какъв начин да печеля мача. При 4-4 в третия сет беше доста значимо да бъда стабилен на ретур и в това време да встъпвам навътре в корта и да си сътворявам благоприятни условия за офанзива. Реализираният пробив ми оказа помощ да приключа мача по допустимо най-хубавия за мен метод “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР