Макар все още да не е навлязъл в ежедневието ни,

Макар все още да не е навлязъл в ежедневието ни, ...

3 умения, които ще са ключови за успеха в ерата на изкуствения интелект.Макар все още да не е навлязъл в ежедневието ни, изкуственият интелект се развива изключително бързо и няма да е учудващо съвсем скоро да се възползваме от него във всякакви дейности. И към момента той вече помага на доста индустрии и бизнеси. Това изисква и промени на процеса на работа, както и развиване на определени умения. Според Inc.com тези 3 качества ще са най-важни за хората, които искат да постигнат професионален успех в задаващата се ера на изкуствения интелект. 

1. Адаптивност. Изкуственият интелект позволява да се работи по-бързо и ефективно. Това означава, че нови идеи ще се реализират за по-малко време, което пък ще променя светкавично бизнес средата. Служителите ще трябва да могат да се ориентират в обстановката, да са постоянно информирани за новостите и да отговарят на новите очаквания. 

2. Визия. В бързопроменяща се ситуация съществуват рискове да не се поставят дългосрочни цели. Затова ясната визия за бъдещето, способността за планиране и лидерските наклонности също са особено важни за успеха в технологичната ера.

3. Ангажираност. Изкуственият интелект ще поема повечето рутинни задачи, което значи, че на служителите ще им остава повече време за стратегическо и креативно мислене. Тази свобода може да бъде нещо много положително, стига хората наистина да са отдадени на работата си и да не пренебрегват отговорностите си.

 

 

 

 

Редактор: Деница Райкова

Източник: expert.bg