Макар Враца да е далече от грипна епидемия, първите жертви

...
Макар Враца да е далече от грипна епидемия, първите жертви
Коментари Харесай

Лошите новини не спират! Двама загинаха след усложнения от вирус във Враца. Общо стават 11 жертвите на грипа

Макар Враца да е надалеч от грипна зараза, първите жертви след затруднения от вирусна зараза към този момент са факт, заяви BulNews.bg. Двама души са умряли в Специализирана болница за интензивно лекуване на фтизиатрични болести през последния месец, сподели шефът Костадин Шахов. Дали обаче са били заболели от грипен вирус не може да се каже, защото такива проучвания не са им правени. В момента пневмологичното поделение, в което се лекуват заболели с затруднения от вирусни инфекции, е запълнено на 100%.

``
реклама

Въпреки че в региона към момента няма оповестена грипна зараза, ежедневно в болничното заведение идват по 10-12 индивида с пневмонии и други белодробни затруднения. Специализираната болница е единственото място, в което могат да се одобряват тези заболели. „ Въпреки запълненото поделение сме основали организация и заболели не се връщат. Ако болният е от селата се приема незабавно, на останалите от града започваме амбулаторно лекуване, те идват за операции при нас за ден – два, до момента в който се освободи легло и също се одобряват “, изясни доктор Шахов. В момента в отделението, което е с потенциал 60 кревати, няма заболели в сериозно положение. Д-р Шахов прикани хората да не се самолекуват и още при първи признаци да се търси доктор, не подвластно дали имат кашлица, хрема, или болки в гърлото.  

Както " Петел " заяви трима възрастни бургазлии са умряли от затруднения от грип. Те са били със сърдечни болести и са развили бронхопневмонии. Под въпрос е и четвърти случай в областта- с помориец, околните на който настояват, че е умрял от затруднение от грипа.

Трима пациенти на към 80-годишна възраст починаха в УМБАЛ " Пловдив ". В неделя поради затруднения от грип в Пловдив починаха и две дами на 40 и 42 години. В Благоевград през вчерашния ден умря и 6-годишно дете след тежка пневмония. Детето е било лекувано с антибиотици и следено от лекари, само че не съумели да се преборят за него.
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР