Макар възрастта ѝ да е едноцифрено число, Адхара Перес има

...
Макар възрастта ѝ да е едноцифрено число, Адхара Перес има
Коментари Харесай

8-годишно момиченце с IQ, по-високо от това на Айнщайн

Макар възрастта ѝ да е едноцифрено число, Адхара Перес има трицифрено IQ. Едва на осем години, малолетната жителка на Мексико Сити може да се похвали с коефициент на просветеност от 162 пункта – резултат, малко по-висок от този на забележителните гении Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг, които имат почти IQ 160.

Според " Юкатан Таймс " Перес е диагностицирана със синдрома на Аспергер, когато е едвам на 3-годишна възраст. Това заболяване, от което прочее страда и екоактивистката Грета Тунберг, е включено в аутистичния набор и се характеризира със усложнения в общественото другарство. Такъв е казусът и с Адхара. Подигравана и унизена в учебно заведение, тя е отлъчена от съучениците си: назовават я „ чудачка “ и „ странна “.

Майката на момичето споделя, че то изпада в „ доста дълбока “ меланхолия и отхвърля да върви на учебно заведение. Учителите пък настояват, че Перес спи в час, показвайки очевидна липса на интерес. Тогава майка ѝ, която подозира за необикновените качества на щерка си, я води на консултация с терапевт.

Установен е извънредно високият ѝ коефициент на просветеност, а това оказва помощ за адаптирането и използването на подобаваща образователна стратегия. Вече приключила главното си обучение, Адхара е с взор, ориентиран към бъдещето. Мечтае да учи астрофизика в Аризонския университет, по тази причина и сега се е отдала на засилено проучване на британски. Междувременно Vogue México оповестява, че Перес създава новаторска смарт гривна, която следи страстите на деца в неравностойно състояние за да планува и предотврати гърчове, пристъпи на гняв, и други прочувствени прояви.

Макар и единствено на осем, Адхара Перес е в листата на за 100-те най-влиятелни дами в Мексико. Нейните бъдещи проекти са да стане астронавт и да взе участие в задачи по проучването на Луната.

Автор: Веселина Божинова
 Шотландия забрани „ възпитателните “ плесници за децата
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР