Макар Ванга да е най-признатата българска пророчица у нас и

...
Макар Ванга да е най-признатата българска пророчица у нас и
Коментари Харесай

Кой е феноменът дядо Влайчо? 12 негови пророчества

Макар Ванга да е най-признатата българска пророчица у нас и в чужбина, страната ни е дала на света и други явления, способни да видят съдбините на българския народ надалеч напред в бъдещето. Дядо Влайчо е един от най-могъщите пророци, раждали се по нашите земи.

Той е предсказал не едно и две събития от историята на България, дал е доста препоръки на заболели и измъчени хора, които са го търсили за помощ, и е бил сравняван с Ванга, като даже самата тя казвала, че той бил по-голям ясновидец от нея. Неговата заложба обаче му донесла единствено неприятности и премеждия.

Легендарният феномен Влайчо Желев е роден на 15 август 1894 година в Коньово, Новозагорско.

Едва 10-годишен, Влайчо предсказва Балканската война. Още на 22-23 години си пуска дълги коси и брада като Христос. Тогава го назовават чичо Влайчо, а на 28 години към този момент от почитание към качествата му се обръщали към него с " Дядо Влайчо ".

Когато войната избухва, обикаля страната и споделя кой от мъжете ще се върне от фронта жив и здрав и кой - не. Пророкува и на бойното поле, където отива като доброволец през 1916 година. Отказва да носи пушка и да стреля по врага. Командирът го праща в тила да готви и да придвижва храната. След завръщането си от фронта става почитател на Петър Дънов. Сам той стартира да основава сказки на разнообразни тематики, прави първите опити за окултни тълкувания, написа стихове и откровения. Макар че се дами, Дядо Влайчо не живее със брачната половинка си - отдал се е на непорочие.

През 30-те години по височайша покана в двореца във Враня Влайчо се среща даже с цар Борис III. Царят живо се интересува дали ще има правоприемник на трона. Пророкът предсказва,че престолонаследникът ще е от мъжки пол. Неблагоприятно е предсказанието за вероятностите пред наследника като цар на България. Говори се, че прогнозата на Влайчо била: " Нито ще е цар, нито ще е величествен! " Затова, макар че познал пола на детето, нямало метод пророкът да се хареса на височайшата персона и си останал незачитан и недолюбван.

Легенди се носят и за срещата му с Ванга при Петър Дънов от тези години.

" Ти, брат Влайчо, какво виждаш за сестра Ванга ", незабавно сложил въпроса Дънов. Петричката пророчица преди малко се била омъжила. " Ти скоро се омъжи, сестра Ванга, само че виждам, когато не е надалеч времето, че ще останеш вдовица. Домът ти ще стане като клуб и доста хора ще идват ", незабавно изрекъл той, а ясновидката от Рупите останала потресена. Дънов предиздвикал Ванга да предскаже бъдещето на Влайчо. Тя почнала да изяснява, че той обича природата и да гледа пчели, само че ще пристигна време вместо да събира мед, него да приберат. И се оказва права.

Заради известността му измежду народа комунистическата власт стартира да го тормози още в първите години след 9.09.1944 година Карат го да се признае за " самозванец ", следват обиски и арестувания, до момента в който най-после му намират виновност. Провинението му е, че в едно от виденията си през 1947 година Влайчо планува с акуратност скорошната гибел на Георги Димитров.

И ясновидецът попада в шестгодишен пъкъл. Минава през пернишките и бобовдолските мини. Накрая го изпращат и в страшния концлагер " Белене ". По свидетелства на някогашни лагеристи надзирателите не спирали да го изтезават.

Влайчо може би е един от дребното международни явления, които могат да предсказват и личното си бъдеще, тъй като в свои мемоари написа, че ще се измъкне жив от пъкъла на комунистическите лагери. Така и става.

Въпреки мъченията Влайчо доживява до 87 години. През целия си живот той живял като монах - без доста ястие, алкохол, цигари, месо и сласт. Винаги казвал на хората да се радват на компликациите, тъй като те са мотор на живота: „ Колкото по-извисена е една душа, през толкоз повече тествания би трябвало да премине ", обяснявал той.

Говори се, че малко преди да си отиде от този свят през 1981 година, пророкът на народа, както към този момент го наричали, разказал какво вижда за идващите десетилетия. Част от пророчества та му са съхранени на хартия и след неговата гибел и ето какво е споделил феноменът за бъднините на България и света:

В целия свят плодородието ще бъде нищожно заради воюващи и заради огромното повишаване на земните поданици и неправилното систематизиране на богатствата ще има оскъдност - недостиг от първа нужда. Скъпотията ще върви напред и бързо, парите ще станат изобилни, само че незадоволството ще го има.

Ще пристигна време, когато зеленчуците ще стават все по-отровни. Те порастват в земята и покрай нея. Плодовете, за разлика от тях, са на високо и одобряват повече слънце. Тук е и повода зеленчуците да бъдат по-замърсени.

Вие няма да повярвате, само че ще пристигна време, когато мъжете ще носят обици и ще си поставят забрадки и ленти на косите. Те ще стартират да наподобяват на дами, а дамите - на мъже. Светът ще се побърква. Но няма по какъв начин - и това ще би трябвало да се изживее... Затуй ви споделям: в случай че е потребно да се мине през пъкъла, вие продължавайте да вървите, без ни за момент да спирате, нито да се обръщате обратно.

Управниците в целия свят ще бъдат в по-голямо усложнение, а останалите необятни маси ще приказват, пишат, четат и поясняват най-разнообразно, всеки по своему ще пояснява международните събития. В това време благословен ще бъде оня властник, който с религия и обич ползва гладен сърдечна молитва към Бог за своя народ. Както е постил Христос в пустинята за греховете на цялото човечество, както е постил Мойсей, Данаил и други за своя народ. А блажена ще бъде оная необятна маса на народа, която чете Словото и положителните книги, размишляват за всичко положително и насаждат овощни дръвчета и други култури по земята, и всеки живее с Любов и вътрешен мир...

Светът няма да се умиротвори. Русия ще се заинтересува повече, само че отново с самообладание ще чака да дава от своята си алена багра на всички нации и ще играе роля на предтеча в делото на работничеството по целия свят. Германия ще съумява, Америка едвам ще резервира сама себе си. Англия ще загуби територии, сили и въздействие. Франция ще бъде на три разграничена: фашизъм, работничество и свободно мислещи общества, и ще следва несъзнателно мистиката на Германия. Италия ще си събере силите и ще има триумфи. Япония ще напредва. Турция ще бъде в огромно усложнение. Гърция ще изгуби. България, заради молитвите на духовните общества, не ще бъде въвлечена във война. С дребна смяна в кабинета тя ще бъде първа по избор за мир на Балканите, другояче ще си пази границите строго... Блажени ще бъдат ония будни фамилии, които не се безпокоят от ситуацията и имат вяра същински в силата и властта на Бога.

Поради помрачаването и огромното зло духовете на човешките същества ще бъдат извънредно нервни и психологично заболели, само че страданията, мъчнотиите и страховете ще пораснат дотам на огромен безпорядък.

Духовните и културните общества, общо идеалистите не ще могат да вършат общо сплотение. Чисто груповото положително ще бъде в застой - за този крах би трябвало да се откри краят.

Общо хората ще бъдат доста нетърпеливи, ще бъдат сръдливи, ще обичат яденето, спокойствието, само че те ще им липсват, след това брат с брата ще се съди, ще се появят доста обири и други беди.

Светъл ще бъде Божият път, будните души ще почувстват това, а останалите ще потъмнеят още повече. По цялата земя и континенти ще има огромна демонстрация на духовете във всяко отношение.

Абе, тоя наш български народ е много неотстъпчив. Мнозина не одобряват Бога и ще патят. Ама, споделям ви, до болежка ще теглят.

Ще има почистване... И за нищо на света няма да бъде това, което хората се надяват и чакат. То е нещо, което човешкият жанр още не е виждал, не е чувал и даже не е подозирал за него. Това висшо „ филтриране на души “ ще стане посредством силата на Природата.

Българският корен е здрав, бездънен и жилест. Нацията ни ще оцелее в задаващите се изпитни.

Източници: „ Портал 12 ”, Съновник.бг
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР