Макар в някои части света днешният Международен ден на жената

...
Макар в някои части света днешният Международен ден на жената
Коментари Харесай

Германски вестник: Осми март не е ден за тържества

Макар в някои елементи света днешният Международен ден на дамата да е формален празник, няма нищо за празнуване, написа в публицистична публикация "Швебише цайтунг ", представен от ДПА.

Международният ден на дамата не е ден за тържества. Няма нищо за празнуване. Той обаче е значим и нужен. Докато дамите не престават да бъдат потискани и експлоатирани, до момента в който печелим по-малко за същата работа, до момента в който дамите на високи постове са изключение, до момента в който се постанова да се борим два пъти по-упорито за същото самопризнание, до момента в който се водят диспути за полово-коректната реторика, до момента в който се демонстрира толерантност към половия тормоз, до тогава този ден би трябвало да съществува, с цел да насочва вниманието към тези несправедливости, показва южногерманският вестник.

За да има трудова равнопоставеност е нужна смяна най-много в мисленето на хората. Цветя за деня на дамата, какъвто е обичаят в някои елементи на Германия? Моля ви, недейте! Мъжете ще оказват помощ доста повече на нас, дамите, в случай че употребяват този ден да ни попитат къде се усещаме подложени на незаслужено отношение, какво ни вбесява, къде няма тъждество. Когато дамите реализиран равнопоставеност в обществото, Международният ден на дамата може да стане и празник, добавя вестникът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР