Макар ситуацията в Левски да е взривоопасна, поводи за оптимизъм

...
Макар ситуацията в Левски да е взривоопасна, поводи за оптимизъм
Коментари Харесай

Филипе Нашименто от Левски - диригентът с добро сърце

Макар обстановката в Левски да е взривоопасна, мотиви за оптимизъм на " Герена " не липсват. Такъв " ярък лъч " несъмнено е португалецът Филипе Нашименто, който за едвам няколко мача, даде сериозна поръчка за титулярно място в сърцето на взискателния " наследник " ентусиаст.

Освен добър футболист, столичани очевидно са сполучили и с привличането на един стойностен човек. Последователен както в кариерата, по този начин и в любовта, техничарят с прякор Диригента, може би ще се трансформира в този водач, който Делио Роси и щабът му по този начин и не могат да намерят през последните няколко месеца.

 Прецедентът Букарев
Прецедентът Букарев

Спас Русев има още единствено три месеца, с цел да осъзнае, че не схваща от футбол

Ето и всичко най-интересно към индивида и футболист - Филипе Нашименто:

Филипе Гутереш Нашименто е роден на 7 януари, 1995 година, в близкия до Лисабон град Лоурес. Играе на позицията център халф и съгласно авторитетния уебсайт Transfermarkt, цената му към днешна дата е 630 000 паунда.

На едвам 8-годишна възраст, родителите му го записват в школата на Бенфика. Именно и " орлите " са обичаният отбор на нашия воин. В академията на португалския гранд Нашименто прекарва цели 11 години, през които с изключение на базови футболни качества, основава и голям брой другарства, може би за цялостен живот...

 Снимка 339805
Източник:

Най-щастливите мигове на Филипе през този интервал са дуелите в младежката Шампионска лига, където Бенфика постоянно стига до етапа на елиминациите. През сезон 2013/14 пък достижението е още по-голямо - край против Барселона, който за жалост бива изгубен с тежкото 0:3 след попадения на Родриго и Мунир Ел Хадади (2).

Нашименто е част от извънредно надарен набор, като дълги години той споделя футболното си съществуване с играчи, които през днешния ден към този момент са със статут на звезди: Рубен Рошина (Боависта), Гонзало Гедеш (Валенсия), Педро Ребочо (Гингам).

 Снимка 339806
Източник:

В интервала 2011 -2013 година, новата покупка на Левски е неизменима част и от юношеските национални тимове на Португалия. Там заформя положително партньорство с сегашния нападател на Милан - Андре Силва, а експертите предсказват, че състезател с майсторско центриране като неговото, несъмнено ще просперира съществено в мъжкия футбол.

 Приятно ми е, Ривалдиньо!
Приятно ми е, Ривалдиньо!

Новата бразилска случка на Левски

Е, месеци по-късно, действителността е малко по-различна. Нашименто схваща, че няма да получи предложение за професионален контракт с Бенфика и поема в посока Академико Визеу, където е и първият му сериозен допир с мъжкия футбол. Дебютира на 27 юли, 2014 година, при триумфа с 4:1 против Портимонензе в дуел за Купата на Португалия.

 Снимка 339807
Източник:

Кариерата му на " Естадио Мунисипал до Фонтело " се развива позитивно и след 14 мача и 1 попадение, той поема риска и относително некомпетентен поема към северната ни съседка Румъния. Именно там той разкрива цялостния си капацитет, като поредно носи екипите на Клуж и Динамо (Букурещ). С " виненочервените " печели Купа и Суперкупа на страната, което до този миг е и най-големият триумф в неговата кариера.

 Спас Русев: В Левски няма никакви разтърсвания
Спас Русев: В Левски няма никакви разтърсвания

" Това е част от живота ", съобщи босът на " сините " във връзка оставката на Асен Букарев

През миналото лято левичарят минава ходило по-нагоре и подписва с Динамо (Букурещ). Става част от комплицирана трансферна замяна сред " кучетата " и ЧФР. В кръга на шегата, нещо сходно като сделката сред Юнайтед и Арсенал за Санчес и Мхитарян.

 Снимка 339810
Източник:

Заради интереса от страна на Левски обаче, си потегля единствено след половин година. Самият Филипе се чувствал непотребен, а треньорът по този начин и не му посочил, че ще го употребява по-често... Продажбата му хвърля в потрес всички следящи от близко румънския футбол, защото за 2 години Нашименто си построява реномето на един от най-класните легионери.

Ето какво пишат сътрудниците публицисти отвъд Дунава: " Левски показа със суперклип Филипе Нашименто. Португалският халф към този момент се трансформира в съществена фигура в новия си клуб. Филипе бе продаден за 200 хиляди евро на българите. Истинските динамовци считат, че тази сума е прекомерно дребна за състезател от неговата класа. Още повече че клубът не постави задоволително старания да го задържи, макар че няма негов заместител. Динамо не стори каквото би трябвало. А Нашименто към този момент стартира да свети за новия си тим ".

Нашименто се употребява със благосклонности от румънските медии. Наричат го Диригент и Нешлифован елмаз по времето на престоя му в ЧФР Клуж.

 Снимка 337149
Източник:

През есента на 2016 година пък някогашният треньор на ЦСКА Йоан Андоне споделя: " Играта на ЧФР се върти към Нашименто ".

Предстои да забележим какво ще направи и в Левски.

 Трима от Левски обраха овациите на почитателите
Трима от Левски обраха овациите на почитателите

" Сините " показаха тима преди контролата със Сливнишки воин

А какъв е Нашименто отвън футбола?

Бивши съотборници на Филипе дефинират португалеца като извънредно непретенциозен и спокоен юноша. За разлика от множеството свои връстници, Диригента не си пада по нощния живот. Предпочита уютната конюнктура на дома. Разпуска с игри на Плейстейшъна, където естествено се раздава оптимално на FIFA. В Левски ще откри съществени противници, защото Серджиу Буш и Нелуц Рошу се славят като най-големите майстори на виртуалния футбол в " синята " съблекалня. Друга обичана игра на Нашименто е и GTA.

 Снимка 339809
Източник:

Има си другарка от съвсем 4 години. Красавицата се споделя Джесика Фелгар и се изявява в по този начин модерната специалност в последно време - влогър в Youtube.



Джесика и Филипе са двойка, която несъмнено обича пътешествията. Досега са били на забавни туристически дестинации като Париж (Франция), Будапеща (Унгария), Лимасол (Кипър), Мексико и Мадрид (Испания).

Луд почитател е на родния си клуб Бенфика, като не изпуска миг, в който да жегне възможен неуспех на огромния зложелател Спортинг (Лисабон). През 2014 година е на " Ювентус стейдиъм " в Торино, където дере гърло във финала за Лига Европа сред Бенфика и Севиля, който за негова жал е изгубен от " орлите ".

 Снимка 339808
Източник:

Въпреки принадлежността си към тогавашния отбор на великия Еузебио, огромният кумир на Нашименто е младеж на Спортинг - Кристиано Роналдо. Новият в Левски не изпуска миг, в който да изрази възхищението си от кариерата и триумфите на CR7. В листата му с любимци попада и дългогодишният капитан на Бенфика - Луизао.

 Пламен Илиев: Филипе Нашименто е приключен състезател, ще помогне на Левски
Пламен Илиев пред ТОПСПОРТ: Нашименто е приключен състезател, Левски ще е на облага от него

" Сините се укрепиха с положителни играчи "

Нашименто е полиглот - владее испански, британски, италиански и румънски. А в случай че не е бил футболист, е щял да стане самолетен водач.

Към днешна дата Филипе показва, че бързо се приспособява в новия си клуб и с изключение на с португалоговорящите, към този момент е построил едно положително другарство и с Божидар Митрев. А дали то ще продължи за повече от половин година, следва да разберем.

анкета
ТОПСПОРТ Ви пита: Смятате ли, че Филипе Нашименто ще се потвърди в Левски?
Да, в този състезател има капацитет и ще помогне на отбора. Не, това ще е следващият, който ще се провали с гръм и тропот на "Герена ". Само времето ще покаже! Нямам мнение! Виж резултати
Да, в този състезател има капацитет и ще помогне на отбора.

Не, това ще е следващият, който ще се провали с гръм и тропот на "Герена ".

Само времето ще покаже!

Нямам мнение!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР