Макар съдебното дело между Qualcomm и Apple далеч да не

...
Макар съдебното дело между Qualcomm и Apple далеч да не
Коментари Харесай

Отхвърлиха иск на Qualcomm, вносът на iPhone продължава

Макар правосъдното дело сред Qualcomm и Apple надалеч да не е завършило, в този момент по него има известно оживление. В петък Комисията за интернационална търговия на Съединени американски щати отхвърли желае на производителя на чипове за блокиране вноса на iPhone апарати в страната. Съдия Томас Пендър е намерил, че фактически има нарушаване на патенти, само че съгласно него обстановката е по-особена.
Съдията показва „фактори от публичен интерес“, които е взел поради в решението си да не постанови възбрана. Сега следва други съдии да се изкажат, само че в случай че решението издържи, то лишава Qualcomm от едно оръжие в борбата с Apple.

„За нас няма логичност да разрешат нарушаванията да продължат като откажат да наложат възбрана на вноса“, разочаровано посочи юристът на Qualcomm Дон Розенберг.

От своя страна, Apple изрази удовлетворение от решението на комисията и това, че има зелена светлина за вноса на телефоните си. Intel, чието име също бе забъркано в абсурда , излезе с изказване в което се споделя, че Qualcomm „публично ругатни наши продукти“. В изявлението си, Intel показва, че в работата си се управлява единствено от нововъведенията, а не заимства непознати достижения.

Всички страни скоро ще се появят още веднъж за идната фаза на тази юридическа сага.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР