Макар преди ден правителството да обеща на туроператорите 10 млн.

...
Макар преди ден правителството да обеща на туроператорите 10 млн.
Коментари Харесай

Туоператорите остават в протестна готовност

Макар преди ден държавното управление да даде обещание на туроператорите 10 млн. лева безвъзмедна помощ в размер 10 на 100 оборотите им пред 2019 година, браншът остава в протестна подготвеност, защото смята поддръжката за извънредно незадоволителна, а и не е ясно по кое време ще стартира даването ѝ, защото занапред би трябвало утвърждение от Европейската комисия за прехвърлянето на сумата от оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност ".

Туроператори, туристически сътрудници и екскурзоводи от обединяване " Бъдеще за туризма " се събраха още веднъж във вторник, за когато бе плануван следващият им митинг, като обясниха, че излизането им пред Народното събрание е поръчка на подготвеност да отстояват настояванията си.

Според Емил Абазов от обединяването, отпусканата финансова помощ е извънредно незадоволителна. Браншът искаше 155 млн. лева, а се дават 10 млн. лева, което се равнява на 5000 лева за туроператор, сочат плановете на организацията.

Байко Байков, шеф на един от огромните туроператори у нас, също счита, че обещаната поддръжка е прекомерно дребна, с цел да се предотвратят банкрутите на хиляди търговски сдружения, туристически сътрудници и туроператори. " Настояваме тази помощ да бъде съответна и такава, каквато е в другите европейски страни, които са по същия метод ощетени като пътувания. Ще напомним, че тази поддръжка я чакаме, тъй че да не ни не помнят ", съобщи той, представен от БНР.

" Важно е да забележим небосвод за работата си ", счита Евгения Димова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР