Макар още да не е обявила официално намеренията си, Мая

...
Макар още да не е обявила официално намеренията си, Мая
Коментари Харесай

ДБГ е вероятна дясна подкрепа на Манолова в битката ѝ за кмет на София

Макар още да не е оповестила публично желанията си, Мая Манолова води усилени диалози с партии и персони от спектъра център-дясно, които да поддържат кандидатурата ѝ за кмет на София. Очаква се главната поддръжка за нея да пристигна от Българска социалистическа партия, чийто член и народен представител беше Манолова преди министър председателят Бойко Борисов да даде благословия за избирането ѝ за омбудсман. По всичко наподобява, че макар тежкия ѝ спор с Манолова, водачът на социалистите Корнелия Нинова ще се съгласи да заложат точно на тази кандидатура с вяра за знакова победа в София.

Самата Манолова обаче държи да бъде издигната като самостоятелен претендент от по-шарен и хетерогенен предприемчив комитет, чийто състав евентуално ще изненада мнозина, разясниха импровизирано пред Mediapool хора, осведомени с водените диалози.

Ръководството на Българска социалистическа партия е според с разновидността за предприемчив комитет, с цел да събере " повече гласове от периферията ", а тя не желае да бъде одобрявана като " ляв " канидат в " дясна " София.

В търсене на по-широка поддръжка е водила неофициални договаряния и с няколко обединения отвън левия набор. Сред тях са Вътрешна македонска революционна организация, бъдещата партия на шоумена Слави Трифонов и основаното от някогашния вицепремиер Меглена Кунева " Движение България на жителите " (ДБГ), научи Mediapool.

Преговорите с първите две са се провалили. Разговорите с ДБГ не престават, само че партията, която бе част от разпадналия се " Реформаторски блок ", разисква и други разновидности за явяване на локалните избори и не е взела окончателното си решение, обявиха нейни представители пред Mediapool.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР