Макар нелегалните пристигания на мигранти в Европа да са на

...
Макар нелегалните пристигания на мигранти в Европа да са на
Коментари Харесай

Евроизбори 2019: Какви решения предлагат европейските партии за миграцията

Макар незаконните пристигания на мигранти в Европа да са на най-ниското си равнище за последните пет години, миграцията остава един от главните цели за европейските жители на идните евроизбори. EurActiv показва предложенията на обособените европейски партии по въпроса.

ЕНП: Затягане на граничния надзор и бързи връщания

Европейската национална партия (ЕНП) се концентрира върху ограничението на незаконната миграция посредством по-добра отбрана на външните граници на Европейски Съюз и усилване на политиката на блока за връщане.
" Ще подсигуряваме, че никой няма да може да влиза на територията на Европейски Съюз без знанието и експлицитното единодушие на всички управляващи ", се показва в манифеста на партията за изборите.

ЕНП желае по-добро съоръжение на Европейската организация за гранична и брегова защита, известна като " Фронтекс ", и предоговаряне на споразуменията за гранична защита със страните от Северна Африка, надграждайки съглашението сред Европейски Съюз и Турция.

ЕНП предлага основаването на европейска система, която да подсигурява, че отхвърлените търсещи леговище биват връщани назад в страните си по генезис. Не приказва категорично за сигурни пътища до Европа, само че желае визите за Европейски Съюз и помощта за развиване да зависят от съдействието с блока по въпросите за миграцията.

ЕНП упорства за " План Маршал " за Африка, който да поддържа континента като по този метод помогне за понижаване на миграцията.

ПЕС: Сигурни пътища против нередовната миграция

Партията на европейските социалисти вижда в миграцията опция, а не опасност. Тя приканва за промяна на общата политика на Европейски Съюз за леговище и миграция, която да подсигурява, че правата на хората, нуждаещи се от интернационална отбрана, се съблюдават.

ПЕС пази по-добрата съгласуваност и споделената отговорност сред страните членки и със страните по генезис и директните страни, с цел да бъдат предпазени външните граници, като в това време се ръководи притока на хора, идващи в Европа по " по-достоен, обективен и систематичен метод ".

Предлага да се отворят " сигурни пътища " към Европа като метод да бъдат спрени трафика на хора и нередовната миграция. Както ЕНП, социалистите оферират да се положат старания против аргументите за миграцията в страните по генезис посредством Европейски капиталов проект за Африка.

Партията акцентира нуждата от повече финансиране, по-добри политики за интеграция и повече поддръжка за европейските градове на челната линия на притока на мигранти от Средиземно море и от другаде.

Консерватори и реформисти: Миграцията е национална отговорност

Алиансът на консерваторите и реформистите за Европа отхвърля системата с квоти, основана през 2015 година и целяща да се показа бремето от мигрантската рецесия измежду всички 28 страни членки на Европейски Съюз.

Групата поддържа проектите за укрепване на " Фронтекс ", само че упорства, че " никоя организация на Европейски Съюз не може законно да замести националните качества " и избира връщане на националните граници.

АЛДЕ: Изнасяне на ръководството в трети страни

Според Алианса на либералите и демократите за Европа единната миграционна политика на Европейски Съюз е по-подходяща за решение на провокациите, свързани с миграцията, в сравнение с националните политики.

За битката с трафикантите и незаконните мигранти либералите споделят преди всичко, че " Фронтекс " би трябвало да стане ефикасна работа за гранична защита на Европейски Съюз. Второ, те желаят да се изнесе ръководството в трети страни, " от където идват мигрантите ", да се обезпечи финансова поддръжка за приемащите страни и да се улесни разселването от тях. На трето място, те упорстват за отварянето на законни пътища за миграция до Европа.

Нередовните мигранти би трябвало да бъдат връщани в безвредни страни. Подобно на ЕНП, АЛДЕ предлага свързване на финансовата поддръжка за страните с приемането на завръщащите се мигранти. Иска усилване на съдействието с трети страни за справяне с аргументите за миграцията.

Европейската левица: Законни пътища и съдействие

Европейската левица приканва за по-силна отбрана на правата на мигрантите и бежанците. Тя желае основаването на безвредни коридори за законни мигранти и търсещи леговище и довеждане докрай на промяната на дъблинската система за леговище, която от месеци се намира в задънена улица в Съвета на министрите на Европейски Съюз.

Групата се застъпва за " поощряване на действително съдействие " със страните по генезис и шерване на отговорността за усилване на обществената и икономическата интеграция там. Настоява за ускорение на процедурите за събиране на фамилии в Европа и санкциониране на страните членки, които отхвърлят да съблюдават разпоредбите.

Зелените: Европейска морска избавителна задача

" Правото на леговище не предстои на договаряния ", споделят Европейските зелени. Партията упорства за промяна на дъблинската система за даване на леговище, като метод да се подсигурява споделената отговорност сред страните членки за молбите за леговище.

Зелените упорстват за законни и сигурни пътища за миграция и по-голяма поддръжка за страните отвън Европейски Съюз, приемащи бежанци, като в това време отхвърлят основаването на платформи за дебаркиране там. Изтъкват нуждата от поддръжка за европейските градове и райони и за мигрантите в процеса на интеграцията им. Те са единствената група, призоваваща за европейска избавителна морска интервенция в Средиземно море.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (390)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР