Макар извън парламента, Кунева още успава да използва връзките си

...
Макар извън парламента, Кунева още успава да използва връзките си
Коментари Харесай

Човек на Кунева се уреди, стана зам.-шеф на генералната дирекция в ЕК

Макар отвън Народното събрание, Кунева още успава да употребява връзките си и да пробута свои хора на апетитни позиции.

Андрияна Сукова е назначена на поста заместник-генерален шеф на генерална дирекция в Европейската комисия. Тя ще работи в генералната дирекция "Трудова претовареност, обществени въпроси и приобщаване ".

От август 2010 година Сукова е шеф в генерална дирекция "Заетост ". Тя работи там повече от седем години, изключително в региона на наблюдението и осъществяването на стратегии по Европейския обществен фонд.

Сукова е някогашен заместник-министър на земеделието и член на кабинета на някогашния комисар по отбрана на потребителите Меглена Кунева.

Европейската комисия назначи през днешния ден и Мариана Коцева за общоприет шеф на генерална дирекция "Евростат ". Това е първият български жител, който застава на толкоз висок пост в Европейска комисия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Еврокомисарят Гюнтер Йотингер разяснява, че е време 11 години след приемането на България в Европейски Съюз българин да поеме сходна отговорност.

От юли 2012 година Коцева е заместник-генерален шеф на "Евростат " в Люксембург. Тя е и първата жена, която застава отпред на европейската статистическа работа. С съвсем шест години трудов стаж в Евростат и 10 години като общоприет секретар, а по-късно и ръководител на Националния статистически институт у нас, Коцева има всички нужни умения и опит за новата си позиция, отбелязва Европейска комисия.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР