Макар и трудно ЦСКА победи Славия с 2:1 в среща

...
Макар и трудно ЦСКА победи Славия с 2:1 в среща
Коментари Харесай

ЦСКА победи Славия с 2:1

Макар и мъчно ЦСКА победи Славия с 2:1 в среща от 4-ия кръг на Първа професионална лига. В воин за " алените " се трансформира Мауридес, който вкара и двете подадения. За " белите " прецизен бе Янис Карабельов.

Славия можеше да поведе в резултата още във 2-ата минута, когато Милчо Ангелов излезе самичък против вратаря, само че стреля в тялото на Черниаускас, откакто бе бутнат в гърба от Николай Бодуров. Защитникът можеше да се разпише във вратата на Стериакис след 120 секунди, само че ударът мина на сантиметри от дясната греда.

ЦСКА владееше по-често топката, само че мъчно създаваше положения пред противниковата врата. В 36-ата минута Десподов се измъкна от Станиславлевич и се откъсваше самичък против вратаря, само че бе съборен. Съдията Волен Чинков сподели единствено жълт картон на младия състезател на Славия. Десподов стреля от директен свободния удар в гредата, а Стериакис съумя да улови отбитата топка.
В третата минута от добавеното време на първата част Мауридес изведе ЦСКА напред в резултата. Кирил Десподов центрира към нападателя и той с глава откри задачата.

Второто полувреме стартира в постепенно движение и ситуациите пред двете порти липсваха. В 67-ата минута Славия изравни резултата при първата си голова обстановка. Велковски центрира от фаул и Карабельов осъществя с глава.

ЦСКА потегли да търси успеха с всички сили. Самостоятелен пробив на Десподов в 75-ата минута приключи с удар към вратата на Стериакис, който майсторски избави. Последва отлична опция пред Евандро, само че той прати топката високо над вратата. В последната минута на срещата Кирил Десподов се измъкна отдясно и центрира в наказателното поле, където Мауридес с чудесно ориентиране с глава донесе три точки за ЦСКА.

Славия можеше да изравни в спомагателното време, само че при меле в полето на домакините топката бе изчистена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР