Макар и толкова млад, Левски ни остави много мъдри завети

...
Макар и толкова млад, Левски ни остави много мъдри завети
Коментари Харесай

Нинова: Българският народ никога няма да те забрави, Апостоле

Макар и толкоз млад, Левски ни остави доста мъдри завещания - България да бъде “чиста и свята република ”, а българският народ - “равноправен на другите европейски нации. 

Това сподели ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка 145-та годишнина от гибелта на Апостола в Карлово

За мен няма по-силни думи от тези, изречени от Апостола пред съда, запитан: “Как е името ти, по какъв начин е името на татко ти, от кое място си, какво е занятието ти, на какъв брой си години? Той дава отговор - Васил, на татко ми – Иван, от Карлово съм [и] съм на двадесет и шест-двадесет и седем години, занятието ми е да улеснявам ситуацията на българите и обикалях, с цел да им давам очакване, добави Нинова.

Българският народ в никакъв случай няма да те не помни, Апостоле. И през днешния ден той търси очакване и черпи религия от твоя блян за свободна и самостоятелна България. Поклон и пред българката майка, родила и отгледала такова чадо ", сподели още водачът на левицата, която се поклони и пред паметника на Гина Кунчева. 

Кирил Добрев: Левски е същинският обединител на нацията 

„ Днес е съвременно да се говори- по какъв начин, кой и за какво е обединител на нацията. Е, Левски е същинският обединител. Българин, надскочил времето, патриот с идея. ”.



Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев, който се включи в отбелязването на 145-та годишнина от гибелта на Васил Левски. „ Човекът, който споделя: “играем с живота на 7 милиона българи - би трябвало зряло, отговорно да се постъпва ”. Човек, посветил живота си за свободата на България... “всичко, което съм сторил, сторих го за отечеството ”, добави Кирил Добрев.Той, заедно с народния представител Кристина Сидорова и представители на левицата в Ловеч, сервираха цветя пред паметника на Апостола при Къкринското ханче.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР