Макар и свикнал с ораторски състезания, френският президент Еманюел Макрон

...
Макар и свикнал с ораторски състезания, френският президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Ораторът Макрон счупи собствения си рекорд в маратонски дебат с интелектуалци

Макар и привикнал с декламаторски надпревари, френският президент Еманюел Макрон нощес счупи личния си връх с над 8-часови диспути за бъдещето на Франция с 64-ма видни интелектуалци, съобщи Франс прес.

Дискусията с спирания, състояла се в тържествената зала на Елисейския замък, бе свършек на траялите два месеца " огромни национални диспути ", подети от Макрон с вяра да се канализира гнева, излял се в митингите на " жълтите жилетки ", и да се очертаят възможни решения.

От 15 януари президентът кръстосва страната, с цел да взе участие в голям брой диспути, проведени в кметства, спортни зали и салони за тържества - от огромните градове до селата.

Разпределянето на налозите, демокрацията с необятно присъединяване на популацията, организацията на държавните служби - някогашният капиталов банкер, който през 2017 година стана най-младият президент в историята на Франция, предприе акция в отбрана на политиката си, оповестена за несправедлива от протестиращите.

" Упражнението ", сметнато за неефикасно от най-гневните участници в протестното придвижване, завърши на 15 март, само че президентът изиска да приключи невижданите диспути с най-известните френски интелектуалци, излъчени директно по публичното радио " Франс кюлтюр ".

В отговор на писателя Паскал Брюкнер, който настоя за възобновяване на публичния ред, Макрон означи, че насилието и вандализма в събота на " Шанз-Елизе ", в сърцето на Париж, са били дело на рушители, а не на стачкуващи.

Пред психолога Борис Сирюлник, икономиста Даниел Коен и социолога Люк Болтански президентът засегна и тематиките за задълбочаването на неравенството, промяната в закона от 1905 година за разделянето на Църквата и страната, както и за екологичния преход.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР