Макар и с известно закъснение, днес следобед в Пловдив се

...
Макар и с известно закъснение, днес следобед в Пловдив се
Коментари Харесай

Градският транспорт в Пловдив няма да спре, общината ще помогне със средства

Макар и с известно забавяне, през днешния ден следобяд в Пловдив се състоя обещаната през вчерашния ден от регионалния шеф среща на превозвачите и кмета Иван Тотев. Присъстваха притежателите на огромните компании за автобусни транспорти инж. Веселин Дошков, инж. Димитър Чолаков и Петко Ангелов. От изказванията и на регионалния шеф Здравко Димитров, и на кмета Иван Тотев и на Петко Ангелов малко по- късно стана ясно, че са постигнали прогрес във връзка " влошеното качество на услугата в последно време " , както се изрази кмета.
До 10 дни ще стане ясно с какви средства общината ще компенсира превозвачите , които търпят загуби поради неработещата система за електронно таксуване и по-малкия брой пасажери през лятото. Вчера те оповестиха общо 3 600 000 лева загуби , само че от реакцията на кмета стана ясно, че компенсацията няма да е в цялостен размер.
От своя страна превозвачите дадоха обещание да дооборудват автобусния си парк с електронните устройства, тъй че във всяка кола тях да ги има, а не както до момента. По мотив кондукторите, които сега таксуват пасажерите против минимални заплати, само че отново усилват загубите на превозвачите, се сподели за следващ път, че те скоро ще отидат в историята. Но не и преди да проконтролират навиците на пасажерите да се таксуват сами. Превозвачите дадоха обещание и да отстранен неудобствата, които имат най- огромен публичен ефект- пропускане на спирки и неработещи климатици. Те изпитват изострен дефицит на водачи за своите рейсове и, въпреки да са вдигали три пъти заплатата в последно време, няма искащи. Трафикът в Пловдив е мощно претрупан, а по линиите всеки ден излизат 230 рейса . Впрочем превозвачите обвързаха по- високите заплати на водачите с работещата система за електронно таксуване, от която се чакат повече доходи. Те ще показват в общината своите планове, а на общинската сесия на 1 август кметът ще предложи за гласоподаване сума за отплата. 

Впрочем и през вчерашния ден, когато превозвачите се срещнаха с регионалния шеф, и през днешния ден, когато в състава на договарящите се включи и кметът, най- околните светофари до регионалната администрация на бул. " Шести септември " посочваха еднакъв недостатък. Пешеходците би трябвало да се ориентират сами, тъй като зеленото не светва...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР