Макар и с богата история и разположен сред красива природа,

...
Макар и с богата история и разположен сред красива природа,
Коментари Харесай

Млад дряновец превръща своя край в културна дестинация

Макар и с богата история и ситуиран измежду красива природа, град Дряново през годините е оставал по-скоро в периферията на туристическото внимание.

Един младеж желае да промени това и планът „ Дестинация Дряново” е резултат от неуморните му старания през последните 7 години.
Славното минало на Дряново живее в Къщата без пирони Родът Лафчиеви оставя диря освен в родния град, само че и в историята на българската култура
За Николай Карагьозов Дряново е Рай: „ Има всичко, от което човек има потребност – гора, чист въздух, свободата просто да обърнеш внимание на себе си и на околните си, да се учиш, да се развиваш”.
Гордостта на Дряново: Кулата с часовника дирижира темпото на града Дабко Дабков се грижи за часовника към този момент 13 години
Пред камерата на bTV той описа, че през 2012 година като първокурсник в специалността „ Културен туризъм” почнал да вижда минусите в представянето на Дряново като дестинация до този миг. „ След нормалното мрънкане в началото”, се захванал за работа и първо се появила страница в обществените мрежи, а през днешния ден към този момент е цялостен онлайн портал – с информация за събития, забележителности и направления.
Снимка: bTV
„ Дестинация Дряново” е обвързвана и с доброволчески начинания като ремонта на неповторимата релефна карта в града и фестивала в чест на Кольо Фичето. Признава, че „ без логичност и разум” работи по големия план, който трансформира дряновския край, само че изрично има вяра, че за младежите има място отвън огромния град: „ Възможностите са на всички места, в дребните обитаеми места има толкоз доста ненаправени неща, че всеки може да одобри предизвикването да ги направи той”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР