Макар и по-скъпи от оловно-киселинните, те имат предимства като по-голяма

...
Макар и по-скъпи от оловно-киселинните, те имат предимства като по-голяма
Коментари Харесай

Литиево-йонни батерии навлизат в дейта центъра

Макар и по-скъпи от оловно-киселинните, те имат преимущества като по-голяма компактност на силата

Наблюдава за растеж в търсенето на литиево-йонни акумулатори като аварийно зареждане в центровете за данни

Производителите на литиево-йонни акумулатори се приготвят за внезапен скок в търсенето на техните артикули като източници на аварийно зареждане в центровете за данни, заяви DigiTimes.com, базирайки се на източници от тайванската промишленост.

Традиционно, в центровете за данни се употребяват наличните като цена оловно-киселинни акумулатори. В съпоставяне с тях, литиево-йонните акумулатори са по-скъпи, само че за сметка на това оферират по-голяма компактност на съхраняваната сила, което разрешава да бъдат конфигурирани директно в стойките с компютърно съоръжение.

Това преимущество, както и редица други фактори са причина литиево-йонните акумулатори да стартират да изместват оловно-киселинните акумулатори в центровете за данни, разяснява Digitimes. Интерес към сходни системи в последно време демонстрират хай-тек колоси като Гугъл, Amazon, Microsoft, Фейсбук и Hewlett-Packard Enterprise (HPE).

Тайванската компания Quanta Computer, да вземем за пример, още през 2014 година стартира блок с височина 1U с четири литиево-йонни акумулатори. Това са така наречен „ акумулатори за архивиране ” или „ battery backup system ” (BBS). Зарядът им обезпечава единствено три минути работа на сървърната стойка, които са задоволителни за отбрана на данните и оборудването при краткотрайно прекъсване на електричеството или за стартиране на генераторите, в случай че повредата е по-продължителна.

В момента потреблението на литиево-йонни акумулатори в центровете за данни има по-скоро пробен темперамент. Според първите мнения, интернет фирмите са задоволени от характерностите на батериите като цяло и имат подготвеност, с усъвършенстването им, да ги внедрят в центровете за данни.
още по тематиката
Ръст в търсенето на литиево-йонни акумулатори за сървърни шкафове означават производители като Simplo Techology и DynaPack International Technology, както и фирмите Delta Electronics, Lite-On Technology и AcBel Polytech. Всички те чакат през актуалната година осезателен растеж на приходите от доставки на източници за аварийно зареждане на база литиево-йонни акумулатори в центровете за данни.

Същевременно, има опасения, че тази наклонност може да докара до повишаване на литиево-йонните акумулатори, защото сходни артикули са мощно търсени от производителите на електронни джаджи от рода на смарт телефони и таблети, мобилни компютри и електрически автомобили.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР