Макар и по най-трудния възможен начин, Вердер (Бремен) запази мястото

...
Макар и по най-трудния възможен начин, Вердер (Бремен) запази мястото
Коментари Харесай

Автогол помогна на Вердер да оцелее

Макар и по най-трудния вероятен метод, Вердер (Бремен) резервира мястото си в Бундеслигата. В реванша от баража против Хайденхайм " бременските музиканти " стигнаха до 2:2 и след нулевото тъждество преди няколко дни отборът, в който асистент треньор е Илия Груев, остана в елита с помощта на головете на непознат терен.

Вердер поведе с попадение, което в действителност беше автогол на Норман Тойеркауф още в 3-ата минута. Усилията на домакините след почивката доведоха до изравнителен гол на Тим Клайндийнст (85'), само че това не беше всичко. В четвъртата минута на добавеното време Лудвиг Аугустинсон вкара на празна врата и всички във Вердер си отдъхнаха, а в самия завършек на мача Клайндийнст изравни от дузпа, само че за повече нямаше време.

Старши треньорът на гостите Флориан Коофелт не можеше да разчита на санкции бранител Никлас Мойсандер, който получи червен картон в първия мач. На пейката пък останаха Филип Баргфреде, Дейви Зелке, Леонардо Битенкурт и легендата Клаудио Писаро. Перуанецът, който приключва славната си кариера, не влезе в игра.

Домакините започнаха извънредно обезпокоени и това се оказа съдбовно за изхода на дуела. Още в 1-ата минута защитата на Хайденхайм изпусна Джошуа Сарджънт, който незабавно стреля, само че Кевин Мюлер избави. единствено две минути по-късно бременци проведоха нова рискова офанзива, а в опита си да почисти Норман Тойеркауф по неспасяем метод прати топката в личната си врата.

Гостите усетиха, че бързо могат да решат нещата в своя изгода и Милот Рашица насочи прекрасен изстрел отвън наказателното поле, избавен от Мюлер. Вратарят на Хайденхайм реагира уместно и в 10-ата минута, когато Дейви Клаасен беше покрай гол с глава.

Това беше най-интересният интервал в мача. След това Вердер понижи темпото и заигра по-предпазливо. Домакините пък нямаха ясна концепция по какъв начин да стигнат до гол. През първото полувреме Хайденхайн не насочи нито един прецизен удар към вратата на Иржи Павленка.

Германия, плейоф за Бундеслигата:

ХАЙДЕНХАЙМ - ВЕРДЕР 2:2 (0:1)
0:1
Н. Тойеркауф (3) авт.
1:1 Т. Клайдийнст (85)
1:2 Л. Аугустинсон (90+4)
2:2 Т. Клайндийнст (90+7)

* Вердер остава в Бундеслигата с общ резултат 2:2 и повече голове на непознат терен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР