Макар и осакатен, Реал Мадрид не срещна очакваните затруднения в

...
Макар и осакатен, Реал Мадрид не срещна очакваните затруднения в
Коментари Харесай

Реал взе тежко гостуване и изравни брадясал рекорд

Макар и сакат, Реал Мадрид не срещна предстоящите усложнения в гостуването на мощно представящия се от началото на сезона отбор на Реал Сосиедад. Без Кристиано Роналдо, Тони Кроос, Карим Бензема, Марсело и още куп други играчи "белите " биха с 3:1 на "Аноета ".

С този триумф мадридчани стопираха серията на баския си противник, който досега беше с три победи от три дуела. Така оставиха огромния си противник Барселона еднолично на върха, само че са на четири точки зад него.

С попаденията си в този мач играчите на Реал изравниха брадясал връх на бразилския Сантос от епохата с Пеле отпред на офанзивата. В интервала ноември 1961 - август 1963 южноамериканците бележат най-малко едно попадение в 73 следващи мача, като в този момент това сториха и мадридчани. В идващия мач с Бетис може и да го задминат.

Реал Мадрид може да изравни исторически връх на Сантос

В този мач, макар всички неналичия, момчетата на Зинедин Зидан започнаха доста нападателно. Още в 17-та минута Марко Асенсио излезе на стрелкова позиция, само че в последния миг бранител на баските мазета.

Но единствено две минути по-късно домакините бяха огорчени. Тогава Серхио Рамос откри съвършено Борха Майорал в наказателното поле и той с прекрасен удар не остави късмет на вратаря на Сосиедад - 1:0.

Но този задатък на мадридския исполин не се застоя дълго. В 28-та минута Алваро Одриосола откри Кевин Родригес в наказателното поле и той с удар под плонжа на вратаря изравни за 1:1.

Последваха извънредно забавни минути и пред двете порти. В 34-та минута Серхио Рамос можеше да осъществя следващото си попадение, само че ударът му с глава беше отразен от вратаря Херонимо Рули.

В ответната офанзива Реал Сосиедад можеше да реализира цялостен поврат, само че голмайсторът Кевин Родригес тресна гредата с мощен шут. И малко по-късно си означи автогол по най-нещастния метод.

Тогава Борха Майорал получи топката в наказателното поле и центрира паралелно на голлинията. Там Кевин Родригес потегли да чисти топката, само че я засече в личната си мрежа, като тя мина и през краката на Рули. Така мадридчани поведоха с 2:1.

До почивката момчетата на Зидан имаха опция да нанижат още едно попадение, само че ударът на Лука Модрич в 45-та минута беше отразен от вратаря и интригата за второто полувреме се резервира.

Но след подновяването на играта Реал Мадрид беше решил да не оставя нищо на случайността. Борха Майорал имаше два страхотни шанса в 52-та минута да означи трети гол, само че не съумя да откри задачата.

Така се стигна до 61-та минута, когато Гарет Бейл постави точка на разногласието. Уелсецът надбяга като спрял бранител на баските и се измъкна зад тила му, вдигайки феноменалната скорост от 35 км/ч, с цел да прониже излезлия да го пресрещне Херонимо Рули за 3:1.

До края на дуела имаше още забавни положения, като Лукас Васкес и Иско изпуснаха да се разпишат за столичани. В 82-та минута Марко Асенсио се разписа, само че попадението му беше анулирано поради засада. Повторенията обаче демонстрираха, че такава няма.

До края на мача последваха и няколко пропуща на баските, като грешникът беше Карлос Вела. В последна сметка повече попадения не паднаха и Реал Мадрид се поздрави със относително лесна победа. С нея първенците събраха 8 точки и остават на една зад днешния си противник и на четири зад водача Барселона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР