Макар и официално режимът на водата в Перник да бе

...
Макар и официално режимът на водата в Перник да бе
Коментари Харесай

След спасителния водопровод към Перник водата спира през ден

Макар и публично режимът на водата в Перник да бе оставен единствено за през нощта, действителността е по-различна. На редица места в града подаването се стопира през ден поради непрекъснати повреди. Течовете започнаха да се усещат изключително осезаемо, откакто към града потегли вода по новото трасе през Мало Бучино. По тази тръба се подава вода от бент. " Бели Искър ", където идва от водосборната зона на бент. " Белмекен ". Според локалното ВиК новото трасе няма нищо общо с повредите, тъй като се пукат остарели тръби, които по този начин или другояче си се чупят. Факт е обаче, че след анулацията на режима повредите са доста по-чести.

 https://www.mediapool.bg/gal/86/orig_70648d60a1904945e37f8e2a79587ff3.jpg

Кръстиш се и влизаш в банята

Особено мощна централизация на течове има в квартал " Мошино ". Точно там е и връзката сред трасето от Мало Бучино и водопроводната мрежа на града. Преди десетина дни министър председателят Бойко Борисов бе на посещаване в града и му демонстрираха шахтата с въпросната връзка.

Водната рецесия в " Мошино " през последните три дни наподобява по този начин – в събота водата е била спряна, в неделя е имало, в понеделник чешмите отново са сухи. Според уеб страницата на локалното ВиК в квартала се отстранява следващата повреда. Вода няма да има, до момента в който екипите не се оправят с повредата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР