Макар и на 36 години, великият Роджър Федерер продължава да

...
Макар и на 36 години, великият Роджър Федерер продължава да
Коментари Харесай

Великият Федерер мина с лекота през непознат унгарец

Макар и на 36 години, великият Роджър Федерер продължава да демонстрира страхотна форма и да гази противниците си на Аустрелиън Оупън. Поредната му жертва беше 80-ият в света маджарин Мартон Фучович.

Швейцарският Маестро мина с лекост през това затруднение за малко повече от два часа на "Род Лейвър Арина " в Мелбърн и го отвя повече от безапелационно с 3:0 сета. В обособените елементи резултатът беше 6:4, 7:6, 6:2.

Неособено познатият Фучович, който е играл против България за Купа Дейвис, даде всичко от себе си, само че по този начин и не съумя да се опълчи на класата на един от най-великите тенисисти за всички времена. Той му даде отпор във втория сет, само че загуби и него в тайбрек, с цел да се елементарни с всевъзможни благоприятни условия даже за сет на своя смета.

Иначе Федерер загатна още в първия сет, че няма да остави нищо на случайността. В него сервисът на швейцареца беше съвършено оръжие, като даде единствено пет точки на противника си при лично подаване. И на собствен ред чакаше възможностите да го пробие и да реши всичко.

Първите от тях пристигнаха в шестия гейм, само че тогава унгарецът се оправи от 0:40 и след няколко равенства избави пробива. Но нямаше какво да направи в десетия гейм. Тогава Федерер осъществя първия си сетбол и поведе с 1:0 сета.

Втората част беше най-оспорвана. В нея сервисът на Федерер продължаваше да е безпощадно оръжие и този път той ограничи още повече Фучович на лично подаване, давайки му да направи единствено три точки. Унгарецът също разчиташе на подаването си и въпреки да избави общо три брейкбола - два в 4-ия и един в 12-ия гейм - съумя да докара нещата до тайбрек.

Там обаче класата си сподели думата и Маестрото безпогрешно го завоюва със 7:3 и докара нещата до спокоен трети сет. В него силите на Фучович свършиха, изключително откакто позволи пробив още в първото си подаване.

Впоследствие Федерер направи още един пробив и след 6:2 в третата част затвори и мача в своя изгода. Трябва да се означи, че за цялостен мач швейцарецът даде едвам 13 (!) точки на собствен сервис на противника си, без да броим тайбрека, в който изпусна още една. Така той се класира за четвъртфиналите, където го чака Томаш Бердих.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР