Макар и на 35 години, Новак Джокович продължава да бъде

...
Макар и на 35 години, Новак Джокович продължава да бъде
Коментари Харесай

Джокович: Не съм си поставил лимит колко дълго ще играя, това е забранена тема

Макар и на 35 години, Новак Джокович продължава да бъде една от преобладаващите фигури в професионалния мъжки тенис, като в неделя го потвърди още един път, триумфирайки със своята 21-ва купа от Големия шлем и четвърта поредна на Уимбълдън. Така той се трансформира във втория най-възрастен първенец на Откритото състезание на Англия, изпреварван само от Роджър Федерер. Впоследствие сърбинът получи въпрос дали може да чакаме от него кариера като тази на 78-годишния вокалист на " Ролинг Стоунс " Мик Джагър, на което досегашният №1 отговори следното:

" Надявам се, че кариерата ми ще може да доближи най-малко половината от тази на Мик Джагър, защото би било много мъчно да бъда в положение да играя на 78 години. Със сигурност ще мога да изсвирвам и да пея на тази възраст, само че не и да танцувам ", стартира шеговито белградчанинът.

" Не съм си сложил предел за това какъв брой дълго ще играя тенис професионално. Не желая да го върша, нито пък желая някой различен да ме принуждава да си слагам граница. Всички в екипа ми знаят това, то е неразрешена тематика. Никой не би трябвало да ме пита какъв брой още ще не преставам да се състезавам или пък да се пробва да постанова мнението си над мен. Аз съм свободен да вземам решение това в замисимост от това по какъв начин се усещам и какво желая. Със сигурност ще не преставам, в случай че имам опция да спечелвам трофеи от Големия шлем.

Вероятно обстановката би била доста друга, в случай че нямах поддръжката на най-близките ми хора. Всеки един миг със фамилията ми дава повече мощ, пристрастеност и сила да върша това, което върша. Тяхната помощ обаче ми работи като трамплин, с помощта на който не преставам да се състезавам ", приключи Ноле.

Източник: Sportskeeda

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР