Макар и да звучи невероятно, е научно доказано, че можете

...
Макар и да звучи невероятно, е научно доказано, че можете
Коментари Харесай

Ето ги вредните навици, които правите преди сън и заради които дебелеете!

Макар и да звучи необикновено, е научно потвърдено, че можете да загубите килограми, в случай че измененията вашите привички преди сън. Изследванията демонстрират, че качествения сън оказва помощ при загуба на непотребни килограми, само че позитивен резултат върху здравето има и това, което вършиме, преди да си легнете. Ето кои привички можете да включите в своя вечерен обред, с цел да преминете стъпка по-близо до идеалната фигура:

Осигурете си най-малко половин час за безусловно разпределяне преди да заспите. Йогата във вечерните часове е превъзходен метод за релаксация на цялото тяло, а дълбокото дишане и леките придвижвания ще провиснал нервната система, с която бързо ще потънете в сън.

И това е забавно - Спете голи за здраво здраве - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Избягвайте потреблението на алкохолни питиета преди сън , тъй като те имат неприятно въздействие върху съня. По този метод, тялото би трябвало да разтваря захарта от алкохола и заради това ще се разсъните изчерпани и изморени, без значение какъв брой часа сте спали.

Консумацията на млечни артикули оказва помощ да избегнете възприятието на апетит, което се явява през нощта, а това значи и по-малки шансове, че ще се разсъните и ще се изкушите да си хапнете нещо. Млечните артикули също оказват помощ в построяването на мускулната тъкан по време на сън, а специалистите предлагат консумация на чаша прясно мляко или кисело мляко преди сън.

Спането в помещение с ниска температура форсира метаболизма, което оказва помощ за изгарянето на калориите.

И най-после, наложително преди сън изключете всички източници на светлина . Изследванията демонстрират, че дамите, които спят в тъмни пространства имат по-големи шансове да избегнат затлъстяването за разлика от дамите, които спят в осветени пространства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР