Макар и да не са толкова активни на полето на

...
Макар и да не са толкова активни на полето на
Коментари Харесай

Amazon инвестира $700 млн. в компания за EV транспорт

Макар и да не са толкоз дейни на полето на самостоятелния и електрически превоз спрямо съперниците си в IT бранша, Amazon показва, че следи протичащото се.

В края на предходната седмица, компанията влага $700 милиона в стартъп, работещ над товарни и леки електрически коли. Rivian Automotive, основана в Мичиган компания, организира капиталов цикъл, в който Amazon е заел водеща позиция, предава Reuters. Не се загатват другите вложители тук, само че съгласно новинарската организация, един от подкрепилите Rivian са и General Motors, а съгласно източници на Reuters, общата оценка на компанията се движи в рамките на $3 милиарда Изданието припомня, че новината за инвестицията на Amazon в Rivian идва седмица след тази за влагане от $530 милиона, което Amazon направи в стартъп за самостоятелен превоз с името Aurora Innovation.

Любопитното за Rivian е това, че преди този капиталов кръг, компанията оперира без каквато и да е гласност в продължение на девет години – до предишния ноември, когато се появява на автошоуто в Лос Анджелис. Там те показват две транспортни средства: електрически пикап и електрическа спортна кола. Според Rivian, те могат да се оправят с лекост с кръстосан терен и могат да изминат до 400 километра с едно зареждане на батерията. Техният дебют се чака през 2020, а в основата им стои специфичната „ скейтборд “ рама, която Rivian създават сами. Този дизайн, разкриват от компанията, разрешава да бъде поместен това, което Rivian разказва, като „ най-големият батериен комплект “ и е задоволително еластичен, с цел да бъде прибавен към разнообразни видове транспортни средства.

Именно последната посочена характерност, може и да е привлякло Amazon, които търсят сътрудник за упоритостите им в разносната търговия. Само за предишното тримесечие, Amazon са отделили девет милиарда $ за реализиране на доставки, а неотдавна от компанията се похвалиха с прибавянето на нови транспортни самолети, които към този момент наброяват 50.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР