Макар и да не е съвсем известно име, Сергей Магнитски

...
Макар и да не е съвсем известно име, Сергей Магнитски
Коментари Харесай

Що е „Магнитски“ и защо има почва у нас?

Макар и да не е напълно известно име, Сергей Магнитски се трансформира в знак на американските и западните старания за битка с задграничната корупция и прането на пари по света. Разбирането на тези неотдавнашни старания е от решаващо значение за основните юрисконсулти, работещи на интернационалните пазари.

Сергей Магнитски е съветски данъчен счетоводител, който е работил в тясно съдействие с една от най-големите съветски компании за задгранични вложения. В последна сметка Магнитски разкрива извънредно комплицирана машинация на стойност 230 млн. $, при която съветски чиновници употребяват подправени документи, с цел да претендират за благосъстоятелност в задграничен фонд, а по-късно съдят съветското държавно управление за милиони " надплатени налози ", по които съветските съдилища бързо се съгласяват и " изплащат ". Магнитски съди съветската страна и заплаща скъпо: той е задържан вкъщи си пред очите на децата си, хвърлен е в пандиза, получава камъни в жлъчката и панкреатит и най-после е пребит до гибел. Последва нападателна серия от антикорупционни ограничения от страна на Съединените щати, първата от които включваше Закона за отчетност на Сергей Магнитски за върховенството на закона от 2012 година Обикновено именуван законът " Магнитски ", той наложи стопански наказания на съветски чиновници, за които се счита, че са виновни за убийството му.

И по този начин, за какво това е толкоз значимо за основните юрисконсулти?

Ето за какво основните юрисконсулти би трябвало да поддържат съществени знания за това по какъв начин тези закони работят на процедура. Физическо или юридическо лице, глобено според Закона " Магнитски " или Глобалния закон " Магнитски ", се включва в резюме в Списъка на особено избраните жители и блокираните лица (SDN) - " черен лист ", поддържан от OFAC. Това се случва след развой на административно следствие, при който въпросното физическо или юридическо лице има доста лимитирани благоприятни условия, в случай че въобще има такива, да се намеси, с цел да избегне налагането на наказания.

След като обещано физическо или юридическо лице бъде включено в черния лист на OFAC, всички негови активи в Съединените щати или в владеене или надзор на американски лица се блокират и с тях не може да се оперира по никакъв метод. Санкцията " Магнитски " е еквивалентна на обща възбрана за осъществяване на каквито и да било покупко-продажби с подложеното на наказания физическо или юридическо лице. Такива наказания към този момент могат да се видят да вземем за пример в Латинска Америка, Азия и Европа.

Защо толкоз доста българи?

Преди няколко дни излезе нов лист по световния закон " Магнитски ", който включваминистър на финансите в две държавни управления на ГЕРБ Владислав Горанов, някогашният министър на енергетиката в държавните управления на Българска социалистическа партия Румен Овчаров, ръководителят на придвижване " Русофили " Николай Малинов и някогашните шефове на АЕЦ " Козлодуй " Александър Христов Николов и Иван Генов, който е и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия.

Припомняме, че преди към двегодини беше разгласен първият пакет от глобени -Васил Божков, Илко Желязков, Делян Пеевски и свързани лица с него.

Основният фокус във външната политика на Съединени американски щати, отвън военния бранш, е поддържане на постоянни сфери на въздействие. Вкарването на хора, чиито имена са свързани с корупционни схеми и съветски зависимости, не е инцидентна наказателна акция. Решението да вкараш политик или безнесмен в листата " Магнитски " значи, че лицето е станало толкоз авторитетно в системата, че я заплашва или я е заплашило със своето свръхвлияние.

Интензификацията на световните процеси през последните години трансформира територията на Източна Европа в основен района за пренареждащата се конструкция на интернационалните връзки. Това трансформира тематиката с корупцията, която мъчно се въздейства от идеологически или цивилизационни съображения, в основна за стратегическите пробиви в общата архитектура за сигурност. Особено когато става въпрос за хора като Румен Овчаров или Александър Николов, които са имали директно въздействие върху енергийната сигурност в страната и района.

Вкарването в листата " Магнитски " не е просто размахан пръст, а идентифициране на пробиви в сигурността, а това, че България се оказва отличник в това отношение, е блестящо алена лампа за положението на българскияполитически и стопански живот. " Магнитски " е мек прийом на намеса даже и в партньорски страни, който е категоричен индикатор за настоящото състояние на страната на световната сцена. Появяването на от ден на ден български имена в листата е значима насочна точка за оценка на положението на България и посоката, в която се движим през последните 33 години.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР