Макар и да е пример за един от най-големите сексисти

...
Макар и да е пример за един от най-големите сексисти
Коментари Харесай

Звездата от „Север-северозапад“ Ева Мари Сейнт навърши 96 години

Макар и да е образец за един от най-големите сексисти в историята на киното, Алфред Хичкок е непостижим талант, а присъединяване на която и да е жена в негов филм, е еднообразно огромно доказателство както за гения ѝ, по този начин и за хубостта ѝ. Днес на 96 години става Ева Мари Сейнт, която е една от музите на Хичкок и е взела участие в забележителния му шпионски трилър „ Север-Северозапад “.

Снимка: Getty Images

Актрисата стартира кариерата си в малкия екран и лека-полека върви към огромния екран. Още с навлизането си в киното тя става извънредно известна с помощта на първата си роля – във кино лентата „ На кея “, където си партнира с легендата Марлон Брандо. Екранният ѝ облик се трансформира извънредно доста откакто стартира да работи с режисьора Алфред Хичкок.
40 години от гибелта на Хичкок - най-големите му странности Страхове и странности стоят зад неповторимия жанр на режисьора " Шемет " на Хичкок е най-великият филм на всички времена За първи път от 1962-а насам "Гражданинът Кейн " не е отпред в класацията
В публикация за „ Ню Йорк Таймс “ един от известните кинокритици по това време споделя, че Алфред Хичкок е съумял да извади неподозирани актьорски заложби на младата жена, трансформирайки я в по едно и също време нежна и рискова.

Младата жена следва съвета на Хичкок и стартира да приема единствено по-предизвикателни функции и да взе участие в по-нестандартни филми. Това ѝ дава опция да взе участие в малко, само че доста сполучливи филми до 1978 година След това обаче взема решение да си даде отмора от киното и тази отмора продължава съвсем цяло десетилетие.

Снимка: Getty Images

През 1986 година Ева Мари Сейнт, към този момент на 64 години, се завръща към киното и играе майката на Том Ханкс във кино лентата „ Нищо общо “. Критиците посрещат завръщането ѝ с възторг. През идващите няколко години извършва сходни функции – нормално на майката на основния воин.

На уеб страницата LadyZone.bg може да намерите още информация за актрисата Ева Мари Сейнт и други митове на Холивуд:
Една от музите на Хичкок навърши 96 – цветущ рожден ден на Ева Мари Сейнт Тя е извънредно селективна към функциите си, по тази причина не е оставила толкоз доста заглавия, само че пък всички се помнят Клинт Истууд на 90 - казвали му, че е прекомерно противен за артист, а през днешния ден е знак на мъжествеността И като артист, и като режисьор, Клинт Истууд е легенда Стивън Сегал в нова светлина - 5 неща, които евентуално не знаете за екшън легендата Стивън Сегал през днешния ден навършва 68 години
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР