Макар и да бъде непрестанно обругавана, школата на Левски винаги

...
Макар и да бъде непрестанно обругавана, школата на Левски винаги
Коментари Харесай

Когато се разминеш със синята мечта

Макар и да бъде непрекъснато обругавана, школата на Левски постоянно е били " фабрика " за основаване на качествени млади футболисти. Най-постоянните от тях съумяват да осъществен фантазията си и да заиграят за първия отбор. Други пък остават единствено на крачка от огромния пробив. Именно на тях е отдаден днешният материал. Запознайте се с част от " сините " гении през последните години, на които се предричаше огромно бъдеще, само че по този начин и не оставиха значима следа на " Герена ".
 Левски е закупил Найджъл Робърта за не повече от 250 000 евро
Левски е закупил Найджъл Робърта за не повече от 250 000 евро

Информацията е на холандски медии

АТАНАС КУРДОВ

Лошото момче, което по този начин и не осъществя своя сериозен капацитет в мъжкия отбор на Левски. Може да се напише цяла публикация за подвизите му на и отвън футболния терен. Затова ще щрихираме напълно в резюме. Наско беше звездата на набор 88 ", като още в най-ранните си дни на " Герена " загатваше, че има всички предпоставки да се трансформира в звезда. Головият му усет не остава неусетен и даже кара пробни интервали в Селтик и Тотнъм. Без един мач за Левски, той потегля по стъпките на Димитър Бербатов и подписва с Байер (Леверкузен). Там най-вече играе за втория отбор на " аспирините ", а след края на престоя му стартира и неговото дълго футболно скитничество...
 Снимка 266878
Източник:

Винтертур, Ботев (Пд), Локомотив (Пд), Славия, Астана...за да пристигна значимото за него лято на 2015 година. Завръща се в родния Левски. Получава късмет да се потвърди на " Герена " от Стойчо Стоев. Дори и в трагичната селекция по това време на вековниците обаче, Наско не може да се пребори за титулярно място и напуща със скандал. Оттам насетне пропадането е съществено - Велбъжд, Литекс, Локомотив (София), Сливнишки воин.

Наскоро се заприказва, че ще получи нов късмет за огромен футбол, като от известно време води подготовка с последния в елита - Витоша (Бистрица).
 Левски се включва в благотворителна самодейност
Левски се включва в благотворителна самодейност

Вижте детайлности

АЛЕКСАНДЪР КИРОВ

Един от най-хубавите футболисти на набор 1990 година. След 10 лета на отдаденост със " синята " фланелка, геният му е видян и справедливо през 2008-а подписва първия си професионален договор с клуба. Надеждите на всички от треньорския щаб тогава са, че това ще бъде следващият огромен нападател, който ще бъде артикул на школата. Реалността обаче е малко по-различна. За 5 години той изиграва общо 15 мача, като непрекъснато бива сполетяван от тежки травми. Оттам насетне кариерата му минава през Локо (Мездра), Спартак (Плевен), Ботев (Враца), Монтана, Царско Село, Андорф, Локомотив (Горна Оряховица). През 2012 година в медиите се завъртя информацията, че ще кара експериментален интервал в аржентинския Колон (Санта Фе), като оттова даже го афишират за един от 100-те най-големи гения на Европа.
 Шеф на турски клуб посети Левски
Шеф на турски клуб посети Левски

Вижте детайлности

БОРИСЛАВ БАЛДЖИЙСКИ

Ако се абстрахираме от отрицателната популярност, която Балджийски предстоящо натрупа с изявите си отвън терена, би трябвало да бъдем справедливи и да заявим, че въпросният беше един от обещаващите халфове в юношеската групировка на Левски. Можеше да бъде употребен на съвсем всяка позиция в средата, а също по този начин впечатляваше и с безкрайната си активност по терена.
 Фенове на Левски и ЦСКА си спретнаха меле в Русе
Фенове на Левски и ЦСКА си спретнаха меле в Русе

Враждата сред " сините " и " алените " в Русе е много сериозна

През 2008 година печели с юношите шампионата " Юлиян Манзаров ", като е определен за най-полезен и техничен състезател. Забелязан е от управлението и на 14 октомври подписва първия си професионален договор с Левски. Официалният му дебют е против Брестник (2:0) в 1/16 Финал за Купата на България. В елита по този начин и не играе за " сините ", като най-вече е част от дубъла или отдаван чартърен. Преминава в Черноморец (Бургас) като част от договорката за Орлин Старокин. Напуска по взаимно единодушие в края на май 2013.
 Снимка 235457
Източник:

Постига непълен реванш, откакто се екипа на Славия бележи във вратата на родния си клуб преди известно време. В момента е част от втородивизионния Монтана.

БОЯН ТАБАКОВ

Име, което е добре познато на всички левскари, интересували се от представянето на юношеските обединения. Също част от мощния за своето време набор 90 ". Табаков е артикул на ДЮШ, като в другите възрастови групи има маркирани над 350 гола. Най-вече ще бъде запомнен с непрестанните си попадения в мрежата на ЦСКА и метода, по който бурно показваше ненавистта си към " алените ". Стрелецът прави дебют представителния тим на Левски на 14 години и 8 месеца в контролна среща против Хасково и се подрежда в тройката на най-младите футболисти играли за Левски. На 17 години прави своя дебют в " А " група против тима на Марек (Дупница). През лятото на 2007 година изкарва експериментален интервал в турския Фенербахче при треньора Зико. Табаков изиграва няколко контроли с юношите на " фенерите ", означи и голове в тях, само че до трансфер не се стигна.
 Насиру Мохамед подготвен за игра след паузата
Насиру Мохамед подготвен за игра след паузата

Възстановява се

На 11 октомври 2007 година той взе участие в едноседмичен подготвителен лагер с юношите до 19 години на Шалке 04. През зимата на 2008-а подписва формален контракт с Левски, а своя дебют прави против Лацио в Лига Европа. Преходът към мъжкия футбол обаче се оказва сложен и записва единствено 4 мача за софиянци. След това играе за Локо (Мездра), Любимец и Хасково II. Информацията ни към този миг е, че към този момент не се занимава професионално с най-популярната игра.

СИМЕОН ИВАНОВ - МАТЕРАЦИ

Прекарва осем години в школата на Левски, където със снажния си растеж и безкомпромисни изяви в защита си печели прякора " Матераци ". Лансиран е от Станимир Стоилов в първия отбор на " сините ", като даже изиграва и публични мачове. Става по този начин обаче, че на 20 години минава в Райо Валекано и упованията за негов бърз напредък на " Герена " не се реализират. Не му потръгва изключително доста и в Испания където претърпява тежка контузия на коляното. След завръщането си у нас играе за Академик (София), Любимец, Витоша (Бистрица), Ботев (Враца), Добруджа, Нефтохимик, Етър, Локомотив (ГО) и Хебър. Отскоро носи фланелката на третодивизионния Спортист (Своге).
 Снимка 299294
ЕЛИ ЗИЗОВ

През 2006 година намиращият се във напредък тогава отбора на Левски, впечатлява както с изявите си в Европа, по този начин и със селекционната си политика. Тогава на " Герена " изненадващо идва младият гений от Израел - Ели Зизов. Шумът към сходен трансфер е сериозен, защото халфът идва непосредствено от школата на Барселона, а пък левскарите са спечелили битката за неговия автограф, с не какъв да е, а Челси.

Той записва формалния си дебют за мъжкия тим, когато се появява като запаса против Родопа (Смолян) през април 2008 -а в мач от " А " група, когато е едвам на 16 години, 2 месеца и 15 дни, и по този начин става най-младият чужденец в българското състезание. Зизов постоянно е сравняван с Лионел Меси.
 Снимка 452574
Източник:

Ели обаче не потегля по стъпките на гениалния аржентинец и откакто редува първия отбор на Левски с юношите на гранда, бяга през 2009 година поради дребното си игрови минути и прекомерно ниската съгласно него заплата. След къс престой в португалския Брага, считаният за топ гений Зизов се завръща да играе в родината си, а за последно информациите в интернет ни показват, че е бил част от нискоразредния Апоел Бик " ат ХаЯарден.
 Левски стартира атака по подписването на нов контракт с Хали Тиам
Левски стартира атака по подписването на нов контракт с Хали Тиам

Преди към месец контракта си със " сините " удължи централният нападател Станислав Костов.

ТОДОР ЧАВОРСКИ

Още един централен нападател, който не съумя да придвижи головата си успеваемост от юношите при мъжете в Левски. Като част от школата той не стопира да къса съперниковите мрежи, като по традиция обичаната му жертва е ЦСКА. Безспорно е звездата на набор 93 ", само че горчивата действителност го застига през 2010 година, когато стартира престоя си при мъжете на " Герена ". Захваща интервала, в който се разчита на много забавни голаджии като Гара Дембеле, Сьорд Арш, Иван Цветков, Исмаил Иса и други
 Звездата на Левски Станислав Костов се завръща в игра преди края на полусезона?
Звездата на Левски Станислав Костов се завръща в игра преди края на полусезона?

Нападателят не е бил на терена от няколко месеца

За три години има единствено един формален мач, а оттова насетне стартира и дългият му път из дебрите на втората ни дивизия. Изпъква силнп през 2016-а, когато вкарва 21 гола в 44 мача за Ботев (Враца). От началото на този сезон носи екипа на Локомотив (София) и до този миг се показва на обичайно равнище. За завръщане в Левски обаче и дума не може да става, най-малко към този момент...

АСЕН ГЕОРГИЕВ

Донякъде ориста му се припокрива с тази на Симеон Иванов-Матераци. Бранител с разсъдък, който умее да съблюдава тактическа дисциплинираност и постоянно печели въздушните борби против противника. Треньорският щаб на Левски вижда това и бързо желае да интегрира родения през 1993 година футболист в първия състав. През октомври 2010 обаче го сполетява доста тежка травма, когато прави своя всекидневен дебют в контрола против Черноморец (Бургас).
 Снимка 307653
Източник:

На " Герена " са търпеливи с перспективния си футболист и след година Георги Иванов-Гонзо го взима на лагер с първия отбор в Австрия. Георгиев обаче не може толкоз бързо да върне равнището си и бива освободен. След това кариерата му минава през Ботев (Враца), Локомотив (Пд), Монтана, Истра 1961 (Хърватия), Берое и Локомотив (Пд), където през май тази година завоюва и Купата на България. В момента играе за втородивизионния Хебър под управлението на Николай Митов.

ГЕОРГИ ЯНЕВ

За качествата на халфа се заприказва още през 2015 година, когато към този момент имаше много положителни изяви и с екипа на националния тим. Отзивите за него през този интервал бяха позитивни, а по това време даже и дебютира против Лудогорец, като заменя Джереми де Ноойер.
 Снимка 315103
Източник:

Тренира под управлението на няколко " сини " треньори, в това число и Делио Роси. Не съумява да се оправи с конкуренцията и за разлика от Стаси Иванов и Ивайло Найденов е пратен да се обиграва в Спартак (Плевен), Струмска популярност и Ботев (Враца). От 2018 година към този момент няма нищо общо с вековниците.

ВЛАДИСЛАВ МИСЯК

Още по-голямото отчаяние за него е, че има повече мачове за първия отбор, в сравнение с всички останали над него взети дружно, само че по този начин и не се утвърди. Роденият през 1995 година флангови футболист попадна в едно размирно време на " Герена ", където властваше неустановеност и финансова рецесия. Това му разреши да вземе присъединяване в цели 17 мача, като даже и вкара против Литекс за равенството 2:2.
 Снимка 314905
Източник:

Постепенно губи доверието към себе си и напуща в посока Нефтохимик. След това играе за Локомотив (София), Арда и в този момент Монтана. Амбициран е още веднъж да си проправи път за противоположен трансфер в обичания му клуб.
 Божинов: Залагам си името и престижа, че Живко Миланов няма по какъв начин да е играл против Хубчев
Божинов: Залагам си името и престижа, че Живко Миланов няма по какъв начин да е играл против Хубчев

" Когато Левски загуби един мач, много хора единствено подлагат на критика "

ДЕЯН ИВАНОВ

Футболист, който няма никакъв шанс със " синия " екип. Още от първата си поява при мъжете, Иванов се трансформира в главен бранител за столичани, само че тежка контузия, с затруднения по-късно, просто удари огромна спирачка на шеметното движение, с което се утвърждаваше както в отбора, по този начин и в сърцата на Сектор " Б ".
 Снимка 425877
Източник:

Към този миг не върнал познатото си равнище, като това се видя и от представянето му напролет на миналия сезон и по време на лятната подготовка. В момента играе чартърен в Ботев (Враца), като има всички нужни качества още веднъж да бъде значима фигура в защитата на обичания му Левски.

И ОЩЕ..

През последното десетилетие на " Георги Аспарухов " имаше още доста качествени играчи, които някак си се разминаха с това да бъдат константна големина в първия състав. Сред тях може да разпознаваем крилото на набор 91` - Даниел Шмедин и капитанът на същата възрастова група Георги Веселинов . В момента и двамата играят по долните дивизии и по-скоро за развлечение. Да не забравяме за вратарят Александър Любенов , който след две завръщания в Левски по този начин и не хвана златния късмет да се пребори за титулярното място под рамката. Голяма виновност за това имаха и някои негови неточности, които костваха загуби на вековниците. Нереализиран №1 е и Димитър Шейтанов , само че тук обстановката е малко по-различна. Въпросният даже не получи опция да разгърне уменията си и избра да търси своя шанс в чужбина.
 Снимка 430805
По пътя към неуспеха в Левски са се запътили Атанас Кабов и Илия Димитров . Момчета, които известно време се стараят да придобият регулярен статут в мъжкия отбор, само че към този момент биват преотстъпвани на разнообразни клубове. Повод за оптимизъм при тях е, че към момента нищо не е изгубено и могат още веднъж да намерят вярната посока към " Герена ". Ако ли не, чака ги ориста на момчетата нагоре.
 Курдов не остана задължен на капитана на Левски: Ако Миланов играеше по мое време, щях да го разпространявам като пръскачка из лозе
Курдов не остана задължен на капитана на Левски: Ако Миланов играеше по мое време, щях да го разпространявам като пръскачка из лозе

" Този юноша очевидно ме бърка с дядо си, аз нито пия, нито пуша "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР