Макар Гърция да не е страна за производство на фалшива

...
Макар Гърция да не е страна за производство на фалшива
Коментари Харесай

20% от козметиката в Гърция е фалшива

Макар Гърция да не е страна за произвеждане на подправена козметика , само че въпреки всичко е директен център, през който пътуват до други страни. Разходите за локалните козметични компании никога не са незначителни, защото прогнозната загуба на доходи от фалшификаторите доближава 234 милиона евро годишно, или към 20 % от продажбите на пазара, оповестява в. " Катимерини ".

В Европейския съюз тази цифра доближава 10,6 % от общите продажби в козметичния бранш, или съвсем 7 милиарда евро, демонстрира скорошно изследване на Службата за интелектуална благосъстоятелност на Европейски Съюз.

Ако се прибавят изгубените доходи от други 10 бранша, които се смятат за най- уязвими от противозаконната търговия - т.е. облекло, спортни артикули, играчки, чанти и куфари, бижута и часовници, музикални артикули, алкохолни питиета, медикаменти, пестициди и смарт телефони - Гърция търпи загуби от 1,3 милиарда евро годишно, до момента в който в Европейски Съюз цифрата доближава към 56 милиарда.

Пьотр Стришовски, основен икономист в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), споделя на " Катимерини ", че износът на подправени аромати и козметика в международен мащаб доближава до 5,4 милиарда $ , като Гърция е една от най-важните директни точки в Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР