Макар допреди няколко дни името на Явор Мичев да не

...
Макар допреди няколко дни името на Явор Мичев да не
Коментари Харесай

Български фотограф със световно отличие

Макар допреди няколко дни името на Явор Мичев да не говореше нищо на съвсем никой в България, през днешния ден съвсем всяка медия в страната го загатва.

Причината е, че неговата фотография The Salt of The Sea (Солта на морето) беше определена за най-хубав кадър на фотограф от България в категорията " Любители " от състезанието Sony World Photography Awards. The Salt of The Sea беше избрана като " сюрреалистична ".

Снимката му демонстрира панорама от въздуха на хора, плуващи в оцветените в тъмночервено води на лековит басейн от морска луга край Бургас.
 Снимка 409234

Явор Мичев се увлича по фотографията още преди постъпването си в Русенския университет през 1993 година С течение на времето тя става неразделна част от всекидневието му, както той самичък написа в уеб страницата си.

През 2007 година за пръв път лети с мотоделтапланер. Връзката сред полета и пристрастеността към фотографията дава нови хоризонти и нови благоприятни условия за авторски планове. Оттогава той концентрира цялата си креативна сила и механически знания точно в тази посока.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Yavor Michev (@yavor.michev) на Сеп 1, 2018 в 7:23 PDT

Българският победител, който беше разгласен през вчерашния ден, 26 февруари, от Световната фотографска организация и Sony, дружно с носителите на всички 62 национални награди и спечелилите в десетте категории от раздел " Любители " в състезанието, ще продължи да се състезава с всички отличени за купата " Любител фотограф на годината " и премията от пет хиляди $.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Yavor Michev (@yavor.michev) на Авг 20, 2018 в 4:50 PDT

Явор Мичев получава и опцията фотографията му да бъде показана на изложбата на Световните награди за снимка в Лондон (18 април - 6 май), както и да бъде оповестена в албума за 2019 година Всички фотоси от състезанието могат да се видят на www.worldphoto.org.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР