Макар до матурите по български език и литаратура все още

...
Макар до матурите по български език и литаратура все още
Коментари Харесай

По данни от матурите: Най-образованите общини са в Смолянско

Макар до матурите по български език и литаратура към момента да има няколко месеца, безконечният диалог за неналичието на задоволително положително обучение в България постоянно е настоящ, въпреки и не чак толкоз във фокуса на публичното внимание.
Каква тъкмо обаче е картината в елементи – става известно, че има доста забавни резултати, съгласно представителна извадка, направена от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) по данни на от портала opendata.government.bg (ГРАФИКА). Няма община, в която да има междинна оценка над 5.00, само че най-високият резултат не е в нито една огромна община. Номер едно за 2018 година е община Златоград – със междинна оценка доста добър 4,76.
Всъщност, в Смолянска област е цялостно с общини с положителни резултати. Втората най-хубава община също е там – Баните, с 4,72. Рудозем е номер три – 4,65. Първата огромна община по триумф е Благоевград – 4,61, а София е след нея, с 4,60.
Изключително забавен факт е, че за община Марица няма информация какъв е триумфът. Това е общината, в която се намира прочулото се в цяла България село Войводиново – поради пребития командос.
Освен Марица, в България има още много места, за които липсват данни. Съседната община Родопи е едно от тях. Няма данни и за друга знакова община – Болярово, която се прочу поради рецесията с чумата по овцете и козите. Няма данни и за Добрич-област т.е. отвън града. Има и няколко общини във Видинско, за които също липсват данни – Грамада, Макреш, Бойница, Чупрене, Чипровци.
Съгласно заключението, по отношение на 2017 година през 2018 година няма особена смяна в резултатите на обособените общини. Има придвижване нагоре и надолу, само че са под 50 стотни – единствено в 8 общини в цяла България разликата в резултатите е с над 50 стотни нагоре на годишна база.
Изчисляването на междинната оценка на зрелостния изпит по български език и литература е на база на междинните оценки за обособените учебни заведения в нея, претеглени по отношение на броя на явилите се възпитаници в тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР