Макар че в последните дни представители на мнозинството във Висшия

...
Макар че в последните дни представители на мнозинството във Висшия
Коментари Харесай

Гешев нападна фронтално Панов за системата за делата

Макар че в последните дни представители на болшинството във Висшия правосъден съвет, основният прокурор и министърът на правораздаването изнасят информация за одита на системата за инцидентно систематизиране на делата, пленумът на съвета след двучасов спор реши да засекрети разискването му.

По време на полемиката, която на моменти излизаше от положителния звук, главният прокурор Иван Гешев атакува намерено ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов, че за 5 години, откогато е на поста, не е изискал одит на системата. И даде за образец себе си - по какъв начин една от първите му работи като основен прокурор била да поиска одит на компютърната система на прокуратурата. Не стана ясно обаче дали подобен одит към този момент е изработен и какво е посочил. Миналата седмица прокуратурата образува следствие за компютърно закононарушение по отчета.

Гешев изясни, че в сряда при него е постъпил сигнал от компанията, която сега създава новата единна осведомителна система на съдилищата. И попита Панов дали чиновник от висшия съд е дал достъп до новата система на " Смарт системс ", които са създателите на системата, която сега се употребява и към която са рецензиите, че може елементарно да бъде манипулирана.  " Каква е връзката сред служителя на Върховен касационен съд и тази компания, в случай че е дал достъп ", попита Гешев. После отдръпна въпросите си.

Както " Сега " към този момент писа документът твърди, че " системата е написана без фокус върху нейната сигурност " и откритите уязвимости са сериозна опасност за нея и данните, които се обработват посредством нея. Но одитът не е разкрил действителни операции. 
5 нeудобни въпроса по абсурда със инцидентното систематизиране на делата
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР