Макар че това правителство заслужава да получи вот на недоверие

...
Макар че това правителство заслужава да получи вот на недоверие
Коментари Харесай

Кирил Ананиев посочи най-големия провал на правителството

Макар че това държавно управление заслужава да получи избор на съмнение за цялостната му политика, ние взехме решение да подчертаваме върху най-големия му неуспех, а точно върху провежданата от него несъответстваща финансово-икономическа политика. Това съобщи депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев. В началото на днешното изключително пленарно съвещание той показа претекстовете към настояването за избор на съмнение към кабинета с министър-председател Кирил Петков.

Ананиев уточни, че финансово-икономическата политика не е нереална. Тази политика е отражение върху положението и развиването на всички сфери в обществения бранш, финанси и цялото социално-икономическо развиване на страната, сподели той.

ГЕРБ-СДС смятат, че има надценен стопански напредък, подценена инфлация, висок бюджетен недостиг, висок държавен дълг, негативна настояща сметка за тримесечие и сериозен размер на фискалния запас. Ананиев изясни, че има неточни оценки на макроикономическото обмисляне, а от октомври предходната година, когато е почнала процедурата за правенето на бюджета за тази година, в границите на девет месеца е препоръчана шеста макроикономическа прогноза. От ГЕРБ-СДС имат и забележки по препоръчаната актуализация на бюджета за 2022 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР