Макар че продължават строителните работи по мащабния проект „Raffles City

...
Макар че продължават строителните работи по мащабния проект „Raffles City
Коментари Харесай

„Хоризонтален небостъргач” отваря врати в Китай

Макар че не престават строителните работи по огромния план „ Raffles City Chongqing” в Китай, най-забележителната част от този мегакомплекс отвори порти за гости: „ хоризонталният небостъргач” . Зашеметяващата платформа основава чувството, че човек е в небето, вървешком по въздуха над града.

Raffles City Chongqing е планиран от известния проектант Моше Сафдие и се състои от група от осем небостъргача. Четири от кулите поддържат хоризонтална конструкция, която публично е наречена „ Кристалът”. Тя „ лежи” върху другите небостъргачи на височина 250 метра. Дълга е 300 метра, а тежестта й доближава забележителните 12 000 тона.

Конструкцията е същински инженерен героизъм и съставлява „ перлата” на огромния план на стойност 4,8 милиарда $.

Посетителите на „ Кристала” стартират пътуването си на приземния етаж с галерия, направена в съдействие с National Geographic, която в детайли разказва историята и градежа на комплекса.



Прозрачен стъклен под предлага отлична панорама надолу към града с двете близки реки

След това експресен асансьор качва гостите горе – за малко повече от 50 секунди издигане. Когато вратите се отворят, посетителите биват посрещнати от друга галерия, която показва бъдещия живот на Марс.

Следва дребен парк, преди турнето да приключи със самата открита палуба. Тази зона има транспарантен стъклен под и предлага отлична панорама надолу към града на земята с двете близки реки, които се сближават под погледите на посетителите.

Скоро в „ Кристала” ще има и развлекателен център с два басейна, заведения за хранене и питейни заведения, само че те ще са налични с членска карта и към момента не са приключени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР