Макар че обикновено се смята за зеленчук, краставицата всъщност е

...
Макар че обикновено се смята за зеленчук, краставицата всъщност е
Коментари Харесай

Какво се случва с нас, ако ядем краставици всеки ден

Макар че нормално се счита за зарзават, краставицата в действителност е плод. Тя е с високо наличие на потребни хранителни субстанции, както и някои растителни съединения и антиоксиданти, които могат да оказват помощ за лекуване и даже да предотвратят някои положения.
Освен това краставиците са с ниско наличие на калории и съдържат положително количество вода и разтворими фибри, което ги прави идеални за поощряване на хидратацията и подкрепяне на загубата на тегло.
Тази публикация прегледа по-подробно някои от главните изгоди за здравето от яденето на краставици .
Краставицата е хранителен артикул, който потвърдено има извънредно доста изгоди за човешкото тяло. От антични времена, краставицата е употребена както за храна, по този начин и в медицината. Ако до в този момент не сте консумирали задоволително краставици, то това ще се промени откакто разберете какъв брой доста изгоди за здравето ви има. Достатъчно е да хапвате единствено по една дневно.

1. Можете елементарно да отслабнете - Краставиците имат високо наличие на вода. Също по този начин, те са доста засищащи. Това ще ви помогне да се отървете от непотребните килограми. Краставиците са едни от най - нискокалоричните хранителни артикули, те не съдържат никакви мазнини.
2. Подобряват храносмилането - Съдържанието на вода спомага по - бързото и ефикасно храносмилане. Също по този начин, краставиците съдържат огромно количество витамини и диетични фибри, които също усъвършенстват действието на храносмилателната система.
3. Хидратира тялото - Не всеки може да изпие нужното количество вода дневно. Ако и вие не можете да пиете доста вода, то една краставица дневно ще ви помогне да набавите доста количество вода. 95% от състава й е вода. Общото равнище на хидратация в организма ви ще се увеличи доста, а това ще повлияе добре на здравословното ви положение.
4. Косата ви ще наподобява доста по - добре - В състава на краставиците има доста витамини, които въздействат добре на положението на косата. Косопадът доста ще намалее и косата ви ще наподобява здрава и витална.
5. Състоянието на кожата ви ще се усъвършенства - Както се досещате, краставиците хидратират кожата. Освен това, те са оръжие против застаряването на кожата и появяването на фини линии и бръчки. Също по този начин, краставицте могат да ви оказват помощ да се справите с възпаления и раздразнения по кожата.
6. Ще се отървете от токсините - Краставиците имат естествени детоксикационни свойства. Тя ще ви помогне да се отървете от замърсяванията и токсините в червата и черния дроб.
7. Контролират равнищата на кръвната захар - В краставиците има високо наличие на фенолни съединения, флавоноиди и тритерпени. Те спомагат за управлението на високите равнища на кръвната захар.
8. Здравето на зъбите се усъвършенства - Според експерти, субстанции, които се съдържат в краставиците могат да ви оказват помощ да спрете загниването на зъбите. Те доста ще подобрят денталното ви здраве.
9. Няма да се сблъсквате с неврологични болести - В краставиците се съдържа фосфор, който се грижи за здравето на мозъка. Дефицитът на този витамин може да докара до неврологични проблеми. Консумацията на краставици ще резервира мозъка ви изострен като бръснач.
10. Ще бъдете хидратирани – краставицата съдържа 98% вода, което я прави отлично средство за хидратиране на тяло. Яденето на една краставица дневно ще ви помогне да дадете на тялото си нужната хидратация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР