Макар че не е последният писък на модата, този смартфон

...
Макар че не е последният писък на модата, този смартфон
Коментари Харесай

Asus Zenfone 3S Max – оптимален размер и издръжлива батерия

Макар че не е последният вик на модата, този смарт телефон има всичко належащо, с цел да удовлетвори всеобщия консуматор

Смартфонът Asus Zenfone 3S Max съчетава улеснение, експедитивност и издръжлива батерия

Конкуренцията на пазара за смарт телефони към този момент е на такова равнище, че даже и най-малките елементи се акцентират като преимущества от страна на производителите, които се чудят по какъв начин да разграничат своите устройства в устрема си да привлекат вниманието на потребителите. Било то по-тънка рамка или преливащ се цвят на задния корпус – тези и други тънки разлики се експлоатират ловко от доставчиците. Дали обаче всеобщият консуматор има потребност от всичко това?

Да разгледаме, да вземем за пример, един смарт телефон, който не е от най-новите на пазара и надлежно не могат да му се припишат супер-актуални и съвременни характерности като безрамков 6-инчов екран с разрез, изкуствен интелект (каквото и да значи това), тройна камера или заден панел с преливащ се цвят. Говорим за модела Asus Zenfone 3S Max, предоставен ни от онлайн магазина Lightinthebox .Това е устройство от невисок ценови клас (110-120 евро), на което обаче мъчно ще намерите недостатъци или липса на функционалности.



Смеем да твърдим, че на множеството консуматори не е належащо нищо повече от един сходен смарт телефон – постоянен, с комфортен размер и издръжлива батерия, бърз. Първото усещане от Zenfone 3S Max е точно чувството за допустимо най-удачния формат на един смарт телефон. Моделът има 5,2-инчов екран (нито прекомерно огромен, нито малък) и постоянен железен корпус, като също така е лек, тъничък (под 8 мм) и комфортен за захващане със заоблените си краища.

Zenfone 3S Max се доставя с авансово конфигурирани приложения от Asus

Ще кажете, че дисплеят не е безрамков, само че в действителност какво от това? Сензорният 5,2-инчов IPS екран с класическо съответствие на страните 16:9 е задоволително удобен и радушен, с една изцяло допустима HD резолюция 1280×720 пиксела, с цел да виждате прелестно всички изображения, да се наслаждавате на видео клипове или сърфиране из уеб уеб страниците в интернет и социлните мрежи. Дисплеят е затрупан със защитно стъкло с комфортна за окото и ръката 2.D извивка и дружно със заоблените краища и ъгли на корпуса този смарт телефон пасва идеално в ръката.

Основната камера, ситуирана на гърба, има резолюция 13MP

Като приказваме за улеснение, няма по какъв начин да пропуснем и лесното боравене със сим картите. Забравете за отварянето на капака, както е при някои евтини модели – с включената в комплекта игла елементарно изваждаме на открито слота за двете сим карти от лявата страна на устройството и слагаме в него една или две сим карти (Micro-SIM и Nano-SIM), или пък сим карта и microSD памет, след което го прибираме назад във вътрешността, просто и комфортно. Моделът поддържа работа във всички публикувани мобилни мрежи – 2G, 3G и 4G, като при конфигурирани две сим карти, единствено едната може да работи в LTE режим.

Двата общоприети за всеки Android смарт телефон бутони, ситуирани от дясната страна

Особености в дизайна на Zenfone 3S Max съвсем няма – от дясната страна са общоприетите за Android устройствата бутони за увеличаване/намаляване силата на звука и за включване/изключване на смарт телефона. На горната страна е ситуиран най-разпространеният, общоприет 3,5-мм излаз за слушалки, а изпод се намират microUSB портът – за зареждане на смарт телефона и продан на данни с други устройства – и високоговорителят. Микрофонът и предната камера са над екрана – също общоприетоо осъществяване, а на гърба се намират главната камера и светкавицата.

Прави усещане физическият бутон за връщане към начален екран, ситуиран на предния панел изпод, който в същото време се употребява и за сканирането на пръстов отпечатък – за отключване и сигурен достъп до устройството. Не е планувана функционалност за лицево различаване, само че това надали е някаква драма за всеобщия консуматор.

Консумацията на сила от смарт телефона може да се контролира посредством няколко режима

Що се отнася до самите камери, те несъмнено са много положителни, въпреки и да не оферират големи стойности на мегапикселите, нито двойни или тройни датчици. Основната камера, ситуирана на гърба, има резолюция 13MP, огромна апертура F2.0, автоматизиран фокус и LED мълния, както и мощна поддръжка от над 10 режима на снимане, включително автоматизиран, ръчен, HDR Pro, гледка, нощен и други Не се съмнявайте, че ще можете да вършиме и чудесни селфи фотоси с предната камера, която е 8-мегаписелова, с функционалности за разкрасяване.

Бутонът Home се употребява и за сканиране на пръстов отпечатък

Zenfone 3S Max има прекрасен, изразителен тон, само че в случай че го ползвате за развлечение, помислете за качествени слушалки, с цел да се насладите пълноценно на музиката и видеоклиповете. Вграденият представител несъмнено няма да ви впечатли като мощ и качество на звука, само че с прилични слушалки ще попаднете в друго аудио измерение, т.е. хардуерът на устройството, който се грижи за качеството на звука, е на положително равнище.

Asus Zenfone 3S Max дава общоприетоо 3,5-мм гнездо за слушалки

Въобще хардуерът на Zenfone 3S Max като цяло е доста добър, защото устройството работи бързо и е много дружелюбно, не се затруднява с нормалните приложения за смарт телефони – видео, музика, разглеждане на уеб уеб сайтове, другарство в обществени мрежи и месинджъри, работа с е-поща и така нататък Ето каква настройка обезпечава този комфорт при потребление на смарт телефона:

Основни параметри на Zenfone 3S Max:

Вероятно ви прави усещане огромният потенциал на батерията – 5000 мАч. Наистина, това е едно от най-сериозните достолепия на смарт телефона на Asus. Този модел не се предава бързо, когато е подложен на натоварвания с YouTube и друго видео наличие. Ще го ползвате умерено в продължение на два дни – батерията е издръжлива и заявените 5000 мАч си тежат на мястото в спецификацията и представянето на устройството. Освен това имате избор на няколко режима за работа на устройството с друга консумация на сила, тъй че в допълнение можете да влияете на времето за консумиране на батерията. 

Гугъл приложенията са елементарно налични от Asus Zenfone 3S Max

За операционната система Android 7.0 е изписано задоволително доста. Nougat не е най-актуалната платформа за смарт телефони, само че това надали е мотив за някакви терзания – приказваме за постоянна и комфортна, задоволително модерна система от Гугъл, опциите на която са допълнени с фирмения интерфейс ZenUI 3.1.

Ще намерите в смарт телефона редица приложения от Asus, някои от които са потребни, други не чак толкоз. Такива са, да вземем за пример, ZenFit, Mobile Manager, Themes, Gallery, PhotoCollage, MiniMovi и други, наред, несъмнено, с голямото многообразие от приложения, налични в формалния магазин Play Store на Гугъл. Изборът е богат, само че е въпрос на персонална преценка и самостоятелни потребности кой от какво ще се възползва.

Комплектът на Asus Zenfone 3S Max с нужните адаптери и кабели

В умозаключение, няма да е пресилено, в случай че кажем, че за цената си от към 112 евро в онлайн магазина  Lightinthebox , моделът Zenfone 3S Max ще оправдае упованията и ще покрие потребностите на всеобщия консуматор. Смартфонът има най-благоприятен размер, доста комфортен е, хардуерните му параметри и операционната система са на нужното равнище за удобна и сигурна приложимост, а издръжливата батерия безспорно е огромен плюс.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР