Макар че много от вас може да не си спомнят емблематичното

...
Макар че много от вас може да не си
спомнят емблематичното
Коментари Харесай

Microlino 2.0 е компактен елмобил, вдъхновен от BMW Isetta от 1950-те - видео

Макар че доста от вас може да не си спомнят емблематичното BMW Isetta от края на 50-те години, скоро на пазара ще може да излезе негова съвременна интерпретация, макар и от различен производител.

Швейцарската компания Micro разкри малко повечко детайлности за серийния вариант на музи от BMW Isetta Microlino 2.0, който е компактен градски елмобил. Производителят споделя, че Microlino 2.0 е разработен, с цел да предложи точното количество пространство, пробег и производителност съгласно средните статистически данни за потреблението на градски автомобил.



Според швейцарците приблизително в една кола се возят единствено 1-2 души едновременно и се кара градско към 35 км дневно. Това значи, че обичайните коли са твърде големи за сходно потребление. Microlino иска да реализира различен баланс, като осигурява „ съвършен микс “ сред мотоциклета и автомобила, осигурявайки и екологичност на препоръчаното транспортно средство.

Що се отнася до стила, Microlino е силно вдъхновен от BMW Isetta. Той има същата отваряща се начело врата, която позволява на автомобила да бъде паркиран челно, а пасажерите могат да излязат направо на тротоара. Въпреки това, за разлика от Isetta, която беше в три и четириколесен вид, Microlino е с четири колела, като задните не са прибрани едно към друго, както беше при четириколесната Isetta.

От вътре Microlino предлага семпла и минималистична кабина. Интериорът е с минималистичен и банален дизайн с място за двама възрастни и малко багаж. Има само дигитален екран за проявление на основна информация и волан с две спици. Microlino също не разполага с интегрирана климатична система или аудио система. Вместо това на таблото има хоризонтална планка, на която могат да бъдат монтирани телефони и безжични високоговорители.

Първият първообраз на Microlino е приключен през 2018 година Наскоро показаният нов вариант на Microlino 2.0 е съвсем индустриален модел. Първият първообраз се основаваше на проста тръбна рамка, до момента в който в този момент е използван носещ монокок от пресована стомана и алуминий, който усъвършенства твърдостта без значително увеличение на тежестта. Задната част на количката е приблизително 50% по-широка за подобрена стабилност.

За разлика от това, което може да се предполага от размерът му, Microlino всъщност разполага с честен диапазон на шофиране. В взаимозависимост от това кой от двата налични пакета акумулатори сте избрали, Microlino ще ви даде пробег от 126 или 201 км с едно зареждане на акумулатора.

Въпреки че точни детайлности за пакета батерии не са разкрити, швейцарците твърдят, че колата може да бъде напълно заредена единствено за четири часа от битов контакт. Microlino 2.0 тежи единствено 523 кг и има максимална скорост от 90 км / ч.

Microlino се нарежда на пазара като конкурент на към този момент известния микроградски електрически автомобил Citroën Ami. Допълнителни доработки по колата ще последват през март, а процесът на хомологация ще стартира през юни. Очаква се серийното произвеждане да започне през септември тази година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР