Макар, че информацията за прекратяването на полетите дойде изненадващо, от

...
Макар, че информацията за прекратяването на полетите дойде изненадващо, от
Коментари Харесай

Лоша Работа! Най-Популярният Ниско Тарифен Превозвач Спира Полетите София - Варна!

Макар, че информацията за прекратяването на полетите пристигна изненадващо, от варненското летище дадоха отговор, че " още през юли т.г. " Уизер " обществено са комуникирали, че усъвършенстват графика си за София и Варна през зимния сезон ". Пак тогава от нискобюджетния авиопревозвач са уведомили концесионера на Летище Варна, че краткотрайно, още веднъж за зимния сезон, ще бъдат прекратени полетите от Варна до Милано Бергамо и Тел Авив. Тези полети ще бъдат изпълнявани единствено през лято.

До момента " Уизер " обслужваше линията София – Варна с един полет на ден и по този начин отиване и връщане в еднакъв ден беше невероятно, само че при пазаруване на двупосочен билет с ранна резервация цената на полета започваше от 70 лева (по 34.99 лева в едната посока). На тази цена могат да бъдат купени сега и билетите за последните полети на самолетната компания в края на октомври.

При неналичието на бърза пътна връзка сред София и Варна, амортизирания и муден жп превоз и седемчасовото пътешестване с рейс, въпреки и на цена от към 50 лева в двете направления, полетите на " Уизер " бяха без конкуренция като съответствие цена, качество и скорост на напредването. От края на октомври обаче те стопират, а все още концепция за възобновяването им за идващия летен сезон няма.

Според отговора на въпроси, които " Дневник " изпрати до " Уизер ", " нормалната процедура на самолетната компания е автоматизирано да осведоми всички наранени пасажери посредством персонализиран имейл за настъпилите промени и техните благоприятни условия ". Така, макар, че публично известие за преустановяване на полетите и до този миг не е оповестено на формалната страница на компанията в интернет, пасажерите с резервации, наранени от смяната, са известени, че имат три благоприятни условия, написа петел.бг. Те са да изберат различен полет от графика на " Уизер ", да им бъде напълно възобновена платената сума или да получат 120% от първичната платената цена в своя WIZZ акаунт, които ще употребяват за бъдещи резервации.

Освен " Уизер " сред София и Варна сега с три полета на ден лети и националният транспортьор " България ер " - сдружение от групата " Химимпорт ". Цените, които самолетната компания предлага през уеб страницата си за пътешестване през последната седмица на октомври, стартират от 56 лева при включен единствено един ръчен багаж. Същите цени " България ер " резервира и за месеците ноември и декември, когато към този момент ще е без конкуренция.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР