Макар че има много места по света, които лесно могат

...
Макар че има много места по света, които лесно могат
Коментари Харесай

5-те най-опасни места за туризъм в света

Макар че има доста места по света, които елементарно могат да претендират, че отразяват парадайса, има и такива, за които не е целесъобразно даже да се мисли да се посещават, поради заплахите, които дебнат на всеки ъгъл. Ще ви разкажем кои тъкмо места не би трябвало да посещавате, в случай че търсите идеалната дестинация за отмора, която е освен хубава, само че и безвредна.
Прочетете още


 

Чернобил

През април 1986 година атомната електроцентрала в Чернобил, Украйна, е мястото на най-тежката нуклеарна злополука в света. Огромни количества радиоактивни материали (около 400 пъти повече от комбинираните бомби в Хирошима и Нагасаки) бяха изхвърлени в атмосферата при детонация и пожар, които горяха в продължение на 10 дни и в последна сметка се разпространиха в по-голямата част от Европа.

Днес Чернобил е град-призрак и е най-популярната туристическа дестинация в Източна Европа. Чернобилската зона и близкият зарязан град Припят са отворени за туристи, като е доста значимо да се съблюдават подробните предизвестия да не се допират никакви повърхности и даже да не се сяда на земята.



 

Пътят на гибелта

Северният път на Юнгас е прочут като Пътя на гибелта по всички основателни аргументи, за които можете да се досетите. Карането нагоре или надолу по този 69-километров път със серпентини е извънредно рисково заради мъглата, свлачищата, водопадите и скалите, падащи на всяка крачка. До 1994 година всяка година умират близо 300 водачи, което слага пътя в листата на най-опасните места за посещаване в света. 



Змийски остров

На към 40 км от крайбрежията на Бразилия се намира остров, на който никой локален гражданин не би се осмелил да се разноски. Носят се клюки, че последният риболовец, който се е доближил прекомерно покрай крайбрежията му, е бил открит няколко дни по-късно да се носи в лодката си, неподвижен в локва кръв. Мистериозният остров е толкоз рисков, че бразилското държавно управление е забранило визитите му. На острова доминират златни ланцетовидни змии - едни от най-смъртоносните змии в света.



Вратата на пъкъла

Дарваза е газов кратер в подземна пещера. Геолозите подпалват пещерата, с цел да предотвратят разпространяването на метана, и мястото гори непрестанно от 1971 година насам. Намира се в средата на пустинята Каракум, на към 260 км северно от столицата Туркменистан. Запасите от природен газ тук са едни от най-обширните в света. 



Петият северен сентинелен остров

Островът се намира в Андаманските острови и се счита за едно от най-опасните места в света за туристите. Коренното население на това място живее по обичаен метод и отхвърля всички вероятни средства за връзка с външния свят. Живеещите на този остров племена не са привикнали с външни хора и в случай че туристите застанат на техния остров, те ги възприемат като опасност и правят актове на принуждение. Това е един от най-странните острови на земята, който притегля туристите със своите истории.

Друга причина, заради която хората са помолени да не посещават този остров, е сигурността на племенната общественост. Те нямат безусловно никакъв имунитет и туристите могат да пренесат някои болестотворни микроби и да ги разпространят измежду цялата общественост. Усещате ли към този момент по какъв начин ви побиват тръпки по гърба? Изпълнен с хубост, рискове и завършения, светът безспорно е очарователно място. Където и да ви отведат пътешествията ви, бъдете допустимо най-сигурни с най-хубавите налични защитни средства.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР