Макар че е изпълнителен директор на Amazon и най-богат човек

...
Макар че е изпълнителен директор на Amazon и най-богат човек
Коментари Харесай

Най-ценният съвет, който богаташ номер 1 Джеф Безос дава на децата си

Макар че е изпълнителен шеф на Amazon и най-богат човек в света, Джеф Безос има и още една, по-важна роля в живота си - татко на четири деца. По време на конференция в Ню Йорк преди дни той разкри какъв е най-важният съвет, който им дава - гордейте се с изборите, а не с гениите си.

" Да, човек може да се радва за това, че има красиви черти или пък е добър по математика, само че не тези неща би трябвало да дефинират неговата самоценка. Работата е нещото, с което можеш да се гордееш. Тя е формирана от избори. Когато ги правиш добре, постигаш триумф ", сподели Безос, представен от CNBC.

Според него усърдната работа може единствено да ускори и усъвършенства вродените гении.

Безос поучава децата си, а и всички младежи при започване на кариерата си, да изберат поле на активност, което ги ентусиазира и в действителност им е забавно. " Това прави избора да работиш крепко по-лесен. Ще попаднете в среда с хора като вас и всеки ден ще се забавлявате ", добавя той.

Няма нищо ужасно и в това да промениш ползите си. " Когато постъпих в университета " Принстън ", желаех да стана физик. На средата на образованието обаче осъзнах, че това не е за мен. Човек би трябвало да открие това, което в действителност ще му носи наслада ", споделя още Безос.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР